قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / گزارشی از موضوعات دروس خارج «فقه معاصر» حوزه علمیه قم + لیست اساتید
گزارشی از موضوعات دروس «فقه معاصر» حوزه علمیه قم + لیست اساتید

گزارشی از موضوعات دروس خارج «فقه معاصر» حوزه علمیه قم + لیست اساتید

طلاب دروس خارج، امسال می‌توانند با شرکت در دروس خارج فقه معاصر علاوه بر بررسی اجتهادی موضوعات جدید و مورد نیاز از امتیازات ویژه این دروس بهره‌مند گردند.

به گزارش خبرنگار اجتهاد، دفتر فقه معاصر حوزه علمیه قم چندی سالی است در راستای تحقق خواست مقام معظم رهبری و مراجع عظام، اساتید و عموم طلاب، بر تحول صحیح، دقیق، به‌روز و اجتهادی حوزه، در راستای اهداف کلان «سند چشم‌انداز حوزه‌های علمیه» شروع به برگزاری دروس خارج «فقه معاصر» با رویکرد مسائل مستحدثه کرده است.

با اینکه ویروس کرونا سایه‌ای بر فعالیت‌های جاری عموم طلاب و دانش‌پژوهان انداخته است، اما با آغاز سال تحصیلی جدید حوزه‌های علمیه، دروس خارج فقه معاصر با موضوعات و گستره مباحث روز و ارائه اساتید توانمند، رنگ دیگری بر علم‌آموزی دانش فقه و اصول داده است. از فراگیری «فقه رمز ارزها، بیت‌کوین، سرمایه‌گذاری استارت‌آپ‌ها، سهام و بورس تا حقوق کودک، فقه احیای حقوق عامه و شهروندی، فقه شبکه‌های اجتماعی و فقه پزشکی» در دروس خارج فقه معاصر حوزه علمیه قم پرداخته شده است.

دفتر فقه معاصر، برنامه نهایی این دروس و نحوه شرکت طلاب سطح خارج را (مجازی یا حضوری) مشخص کرده است. در ادامه گزارشی از دروس خارج فقه معاصر که شامل «استاد، موضوع درس، مکان درس، روز درس، ساعت درس، روش ارائه درس (حضوری – مجازی) و امتیارات شرکت در درس» است، پیش‌رویتان قرار می‌گیرد و طلاب تا ۱۵ مهرماه فرصت دارند نسبت به ثبت‌نام در سامانه نجاح اقدام نمایند.

اساتید و موضوعات دروس خارج فقه معاصر

«محسن اراکی: فقه نظام سیاسی- فقه الاجتماع»، «علیرضا اعرافی: فقه روابط اجتماعی، شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها»، «سید احمد خاتمی: حقوق کودک»، «علی‌اکبر سیفی مازندرانی: تحقیق روایات الشوری فی القیاده»، «مهدی شب‌زنده‌دار: شروط بیع در مقایسه با قوانین حقوقی بین‌المللی و داخلی»، «محمدتقی شهیدی: احکام پول»، «حسین شوبانی جویباری: فقه عقود مستحدثه»، «علی عندلیب: فقه بورس و بازار سرمایه»، «محمد قائنی: فقه پزشکی»، «عباس کعبی: فقه احیای حقوق عامه و شهروندی»، «سید محمدرضا مدرسی: فقه سرمایه‌گذاری استارت آپ‌ها + بیت‌کوین و ارز SDR و فقه قانون‌گذاری»، «جواد مروی: فقه رمز ارزها و بیت‌کوین»، «محمد سعید واعظی: ماهیت شخص حقوقی و احکام آن»، «مهدی هادوی تهرانی: مکتب و نظام اقتصادی اسلام». دریافت فایل برنامه «دروس خارج فقه معاصر» حوزه علمیه قم

امتیازات عمومی شرکت در دروس خارج فقه معاصر

امتیازات عمومی شرکت در دروس خارج فقه معاصر شامل: امتیاز ویژه در کتاب سال و جشنواره علامه حلی؛ بهره‌مندی در اجرای بسته حمایتی درس خارج در تعلق گرفتن ۴ نمره تشویقی برای تقریر نویسی و ۵ نمره تشویقی در ازای انتشار مقاله علمی طبق ضوابط مصوب به‌اضافه یک نمره اضافه در موارد فوق در موضوعات مصوب فقه معاصر؛ امکان برگزاری مصاحبه درس خارج از دروس فقه معاصر در صورت تمایل طلاب حاضر در درس. مصاحبه‌های درس خارج طلاب این دروس توسط دو نفر از اساتید ممتحن منتخب از طرف مرکز مدیریت برگزار می‌شود که در صورت تمایل استاد درس مزبور، ایشان نیز می‌توانند به‌عنوان یکی از ممتحن‌ها در جلسه مصاحبه درس خارج شرکت داشته باشند.

طلاب دروس خارج فقه معاصر با ارائه تقریرات مناسب برای شرکت در مصاحبه شفاهی درس خارج، به ازای هر سال شرکت در آن دروس از ۲ نمره تشویقی در یک مصاحبه درس خارج بدون نیاز به اخذ نمره قبولی بهره‌مند می‌گردند. به‌شرط آنکه در مصاحبه شفاهی همان درس خارج فقه معاصر شرکت نمایند.

تسهیل در تصویب موضوع پایان‌نامه سطح ۳ و ۴؛ امتیاز ویژه در خدمات ارائه شده در مرکز خدمات؛ امتیاز ویژه در شهریه هدفمند طلاب؛ امتیاز ویژه در امتیاز شهرک مهدیه؛ اعطای گواهی پایان دوره؛ امتیازات طلاب منتخب حاضر در دروس خارج فقه معاصر؛ از دیگر امتیازات شرکت در این دروس است.

امتیازات خاص برای طلاب دروس خارج فقه معاصر

برای حداکثر ۱۰ نفر از طلاب دروسی از فقه معاصر که در راستای برنامه‌ها و تحقیقات دفتر فقه معاصر حوزه‌های علمیه مشغول تحصیل باشند و با نظر استاد مربوطه از لحاظ علمی و اخلاقی برتر از سایرین می‌باشند؛ علاوه بر موارد فوق امتیازات خاص زیر نیز در نظر گرفته شده است که شامل: اولویت در اعزام به سمینارهای بین‌المللی علمی در موضوعات مرتبط؛ برگزاری اردوهای علمی در موضوعات مرتبط برای ایشان؛ کمک به چاپ کتب و انتشار مقالات در موضوعات مربوط به فقه معاصر؛ حمایت مالی از پایان‌نامه‌های سطح ۴ در موضوعات مصوب فقه معاصر که استاد راهنمای آن استاد مربوطه خارج فقه معاصر یا فضلای معرفی شده توسط ایشان باشد؛ افزایش شهریه و حمایت‌های ویژه مرکز خدمات و مرکز امور طلاب حوزه‌های علمیه، می‌باشد.

لازم به‌ذکر است، تنها طلابی می‌توانند از امتیازات فوق بهره‌مند گردند که حداقل نمره ۱۴ در امتحانات فقه و اصول پایه ۱۰ خود کسب نموده باشند؛ و در صورتی که جلسات درس خارج فقه معاصر مزبور در تمام ایام هفته برگزار نمی‌گردد؛ طلاب محترم باید با شرکت در سایر دروس (اعم از فقه معاصر و غیر آن) تمام ایام هفته را در درس‌های خارج فقه شرکت داشته باشند.

یادآوری می‌شود، طلاب برای استفاده از این امتیازات باید حضور مستمر و فعال در دروس اعلامی ذیل داشته و تا تاریخ ۱۵ مهرماه ۱۳۹۹ نیز در سامانه نجاح http://login.ismc.ir/ به ثبت‌نام در حداقل یکی از این دروس اقدام نموده باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics