کتاب «پرستاری» از مجموعهی فقه و زندگی، مشتمل بر احکام و آداب اخلاقی مربوط به جامعه پرستاران است که به همت حجتالاسلام محمدحسین فلاح زاده به رشتهی تحریر در آمده است.
به گزارش شبکه اجتهاد، مشاغل مختلف صدها حکم واجب و مستحب و شرایط حقوقی و اخلاقی دارد که دانستن آنها در سلامت روابط اجتماعی و تکامل اخلاق و معنوی انسان اثر میگذارد. همچنین صدها حرام و مکروه دارد که انجام آن فضای زندگی جمعی و اسلامی را آلوده میسازد. و ابهام آن دلهره و تردید میافریند. آشنایى با احکام ویژهی اصناف و گروههای اجتماعی، براى دست اندرکاران آن ضرورى و براى مراجعان به گروهها و مشاغل، نیاز قطعى و براى اهل مطالعه، دانشی اجتماعى و دینى است.
پرستاری امری شریف و یکی از مشاغل پر اهمیت است و در آیین نجات بخش اسلام نیز به پرستاری از بیماران حتی اسیران بیمار و مجروح سفارش و توصیه شده است. بنابراین با توجه به اهمیت پرستاری و لزوم آموختن فرهنگ و اخلاق و مخصوصا احکام پرستاری، در کتاب پیش رو چکیده ای از احکام مورد نیاز پرستاران گرامی جمع آوری و ارائه شده است.
مفاهیم این کتاب که مطابق با فتاوای بنیان گذار جمهموری اسلامی ایران، امام خمینی و در بعضی از موارد فتاوای سایر مراجع میباشد، دربردارندهی مسائل ویژهی پرستاران و بیمارانی است که در محیط بیمارستان با پرستاران محترم سر و کار دارند.
کتاب حاضر مشتمل بر سه فصل است که عناوین آن عبارت اند از: «فصل اول: کلیات پرستاری»، «فصل دوم: اخلاق پرستاریی» و «فصل سوم: احکام پرستاری».
در نخستین فصل کتاب موضوعاتی چون: ارزش پرستاری و پرستاری در اسلام بیان شده و در دومین فصل نیز اخلاق پرستاری و رعایت اخلاق در برخورد پرستار با بیمار مورد توجه قرار گرفته است. سومین و آخرین فصل از کتاب نیز به مفاهیمی چون؛ احکام عبادت و احکام اجتماعی و طهارت و مسائل مالی اختصاص دارد.
یادآوری می شود کتاب حاضر را انتشارات بهار دلها در قطع رقعی و ۸۴ صفحه چاپ و منتشر کرده است.