قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / «جامع الاحادیث» دربرگیرنده سرمایه‌های شیعی به زبان ‌روز است/ ۴۰۰ هزار حدیث در پایگاه جامع احادیث قابل دسترسی است
«جامع الاحادیث» دربرگیرنده سرمایه‌های شیعی به زبان ‌روز است/ 400 هزار حدیث در پایگاه جامع احادیث قابل دسترسی است

سید احمد خاتمی:

«جامع الاحادیث» دربرگیرنده سرمایه‌های شیعی به زبان ‌روز است/ ۴۰۰ هزار حدیث در پایگاه جامع احادیث قابل دسترسی است

عضو هیئت رئیسهٔ مجلس خبرگان رهبری گفت: پایگاه جامع الاحادیث در برگیرنده سرمایه‌های شیعی به زبان روز است.

به گزارش شبکه اجتهاد، ‌‌‌آیت‌الله سید احمد خاتمی عضو برجسته جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در آئین رونمایی از پایگاه جامع الاحادیث و نرم افزارهای معجم موضوعی بحارالانوار ۲ و معجم موضوعی کتب اربعه در مرکز کامپیوتری علوم اسلامی در قم گفت: دوره‌های پژوهش در تاریخ تشیع، تلاشی با ارزش از سوی بزرگان را نشان می‌دهد.

امام جمعه موقت تهران افزود: عصر معصومین(ع) اولین دوره در امر پژوهش است و گرفتن پیام آن‌ها و ثبت و ضبط را شامل‌ می‌‌‌‌‌‌‌شد که از آن دوره آثاری که سرمایه شیعی است برجای مانده و این بخش از دوره امام صادق(ع) آغاز شد.

وی تصریح کرد: دوره دوم تدوین اصول بوده است که این دوره، عرصه تدوین حدیث شیعه برکات زیادی در پی داشت؛ همچنین دوره سوم تلاش برای استنباط این سرمایه‌ها‌ می‌‌‌‌‌‌‌باشد و از این دوره تعمیق آغاز‌ می‌‌‌‌‌‌‌شود که علامه حلی آیتی از تعمیق است. سپس به دوره تحول در استنباط‌ می‌‌‌‌‌‌‌رسد و بزرگانی بنیانگذار تحول در این حوزه بوده‌‌اند به یاری خداوند در این دوره به سر‌ می‌‌‌‌‌‌‌بریم و بزرگان زیادی در تاریخ تشیع آمدند تا اینکه به ‌‌‌آیت‌الله امام خمینی(ره) و ‌‌‌آیت‌الله خویی و شهید صدر رسید.

وی خاطرنشان کرد: این بزرگان همانند چشمه جوشانی در فقه و اصول و استنباط بودند که عمر خود را در این راه صرف کردند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یادآور شد: دوره ششم، عصر ماست؛ یعنی دوره تسهیل در مراجعه به متون احادیث؛ در صد سال اخیر دوره‌‌‌ای نداشته‌ایم که به این سهولت متون در دسترس قرار بگیرد.

استاد حوزه علمیه قم گفت: در دوره ما داستان کامپیوتر به زندگی آمد و این عرصه را زیر و رو کرد؛ یک عمر زمان صرف شد تا این کتاب‌ها نوشته شود و کامپیوتر در کوتاه ترین زمان آن را در دسترس قرار داد.

‌‌‌خاتمی تصریح کرد: مرکز کامپیوتری نور از برکات با ارزش وجودی مقام معظم رهبری است؛ ایشان وقتی در خرداد ۶۸ به رهبری منصوب شدند در مرداد همان سال از دفتر رهبری تماس گرفتند و گفتند هیات امنایی است که عضویت در آن را پذیرا باشیم و من پذیرفتم. در آن روز هنوز کامپیوتر شناخته شده نبود و آن را به منازل بزرگان‌ می‌‌‌‌‌‌‌بردند و کاربردهای آن را بیان‌ می‌‌‌‌‌‌‌کردند.

عضو هیئت رئیسهٔ مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: این مرکز نقطه ثقل خود را بر روایات اهل بیت(ع) بنا کرد؛ راه اندازی مرکز نور گام بزرگی در عرصه تحول بود و مقام معظم رهبری بنیانگذار این تحول شد، در واقع این مرکز مادر تمامی مراکز تحقیقاتی در علوم انسانی است.

وی خاطرنشان کرد: در آن زمان کمیت را مدیریت کرده و کیفیت را ارتقاء دادیم در حال حاضر خروجی مرکز پایگاه‌های اینترنتی و نرم افزارهای مختلف است.

خاتمی بیان کرد: مجموعه نرم فزارهای مختلف بخشی از آثار و فرآورد ه‌هاست و مهم تر از آن حضور فرهیختگان در تولیدات کامپیوتری است.

امام جمعه موقت تهران یادآور شد: متخصصان بزرگی در این مرکز فعال‌‌اند که‌ می‌‌‌‌‌‌‌توان آن‌ها را به دنیا معرفی کرد که در عرصه‌های مختلف حرف اول را بزنند؛ امروز بر نخبگان طلبه‌ می‌‌‌‌‌‌‌بالیم که در صنعت پیچیده، دقیق و عالمانه وارد‌ می‌‌‌‌‌‌‌شوند. تلاش ارزنده‌‌‌ای برای راه اندازی این پایگاه صورت گرفته است و پژوهش‌های زیادی برای تولید نرم افزار به ثمر نشسته که موجب مباهات است.

۴۰۰ هزار حدیث در پایگاه جامع احادیث قابل دسترسی است

همچنین حجت‌الاسلام محمد حسین بهرامی در آئین رونمایی از پایگاه جامع الاحادیث و نرم افزارهای معجم موضوعی بحارالانوار ۲ و معجم موضوعی کتب اربعه در مرکز کامپیوتری علوم اسلامی قم عنوان کرد: پایگاه جامع الاحادیث مجموعه تلاش سه دهه از متخصصان در عرصه فنی و پژوهش است.

مدیر گروه علوم حدیث مرکز نور افزود: برای اولین بار پایگاه جامع الاحادیث به عنوان بزرگترین و کامل ترین پایگاه عرضه تخصصی احادیث شیعه با قابلیت‌های پژوهشی منحصر به فرد همراه نرم افزارهای معجم موضوعی بحارالانوار ۲ و معجم موضوعی کتب اربعه ارائه‌ می‌‌‌‌‌‌‌شود.

بنابر گزارش ایسنا، این محقق حوزوی خاطرنشان کرد: ۴۰۰ هزار حدیث در پایگاه جامع احادیث قابل دسترسی است که در این میان بیش از ۲۳۰ هزار حدیث غیر تکراری است.

مدیر گروه علوم حدیث مرکز نور یادآور شد: نشان گذاری و فرمت گذاری و ارتباط احادیث و سند آن و به کارگیری آیات در بطن احادیث و استفاده از تکنولوژی متن کاوی و پردازش ماشینی بر روی بسیاری از اطلاعات از جمله ویژگی‌های این پایگاه است. در این پایگاه ۱۹۹ عنوان کتاب حدیثی و در حدود ۴۰۰ هزار حدیث گردآوری شده است و وجود اطلاعات سندی در کنار حدیث و پرونده جامع شامل ترجمه و شرح حدیث قابل دسترسی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics
Clicky