قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / خادم الرضا، شهید جمهور «سید ابراهیم رئیسی»
خادم الرضا، شهید جمهور «سید ابراهیم رئیسی»

إنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ

خادم الرضا، شهید جمهور «سید ابراهیم رئیسی»

مِنَ المُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا

در سالروز میلاد مسعود حضرت علی ابن موسی الرضا علیه السلام روح بلند خادم ملت ایران، خادم الرضا حضرت آیت‌‌الله رئیسی، رئیس جمهور مردمی و محبوب آسمانی شد. رئیس جمهور پرتلاش و خستگی ناپذیر مردم ایران که در راه اعتلا و پیشرفت کشور جز خدمت به مردم بزرگ ایران سر از پا نمی شناخت، بر سر عهد خود ایستاد و جان خود را فدای ملت کرد.

«تحریریه شبکه اجتهاد» با عرض تسلیت سانحه جانسوز بالگرد، عروج رییس جمهور محبوب و خدوم و‌ مغتنم حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رییسی و همراهانش حجت‌الاسلام والمسلمین آل هاشم امام جمعه تبریز، دکتر حسین امیر عبدالهیان وزیر جهادی امور خارجه، دکتر مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و سایر همراهان را به محضر امام عصر( عج)، رهبر عظیم الشان انقلاب اسلامی و ملت شریف ایران تسلیت عرض می‌کند.

مروری بر حیات اجتماعی و سیاسی «شهید جمهور» حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی (ره)

سید ابراهیم رئیسی در آذرماه سال ۱۳۳۹ هجری شمسی در مشهد و در محله نوغان دیده به جهان گشود. پدر ایشان حجت‌الاسلام سیدحاجی رئیس الساداتی و همچنین مادر وی سیده عصمت خدادادحسینی از سلاله سادات حسینی و نسبش از هر دو طرف به حضرت زید بن علی بن الحسین علیهمالسلام می‌رسد. سید ابراهیم در ۵ سالگی پدر خود را از دست داد.

تحصیلات: تحصیل علوم حوزوی را در مدرسه نواب و سپس در مدرسه آیت‌‌الله موسوی‌نژاد شروع کرد. در سال ۱۳۵۴ جهت ادامه تحصیل به حوزه علمیه قم و مدرسه آیت‌‌الله بروجردی رفت و مدتی نیز در مدرسه‌ای که با مدیریت آیت‌‌الله پسندیده تحت نظر امام خمینی  اداره می‌شد، تحصیل نمود.

اصول فقه را نزد آیت‌‌الله مروی، لمعتین را نزد آیت‌الله فاضل هرندی، رسائل را نزد آیت‌الله موسوی تهرانی، مکاسب محرمه را نزد آیت‌‌الله دوزدوزانی، کتاب البیع مکاسب را نزد آیت‌الله خزعلی، خیارات مکاسب را نزد آیت‌‌الله ستوده و آیت‌الله طاهری خرم‌آبادی و کفایه را نزد آیت‌الله سید علی محقق داماد، تفسیر قرآن کریم را نزد آیت‌‌الله مشکینی و آیت‌‌الله خزعلی، شرح منظومه و فلسفه را نزد آیت‌الله احمد بهشتی و یک دوره شناخت را نزد آیت‌‌الله مطهری و نهج البلاغه را نزد آیت‌‌الله نوری همدانی آموخت.

خارج اصول را نزد آیت‌‌الله سید محمدحسن مرعشی شوشتری و آیت‌‌الله هاشمی شاهرودی و خارج فقه را نزد آیت‌‌الله آقا مجتبی تهرانی و رهبر معظم انفلاب تلمذ نمود و با اتمام دوره سطح حوزه, توانست به دوره کارشناسی ارشد رشته حقوق خصوصی راه یافته و پس از دفاع از پایان نامه خویش با عنوان «ارث بلا وارث» در سال ۱۳۸۰ با قبولی در کنکور دکترای مدرسه عالی (دانشگاه) شهید مطهری در رشته فقه و حقوق خصوصی ادامه تحصیل دهد.

با تکمیل تحقیقات خود در رشته فقه و حقوق، موفق به اخذ مدرک عالی ترین سطح حوزه (سطح چهار) شد و در نهایت رساله دکترای خود را با عنوان «تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق» دفاع کرد و با اخذ نمره ممتاز به درجه دکترای فقه و حقوق نائل شد.

مسئولیت‌ها: حجت‌الاسلام رئیسی در سال ۱۳۵۹ پس از حضور در جایگاه دادیاری شهرستان کرج، با حکم شهید قدوسی به سمت دادستان کرج منصوب شد و در تابستان  ۱۳۶۱ همزمان با دادستانی شهر کرج، مسئولیت دادستانی شهر همدان را نیز عهده دار شد و سرانجام از سال ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۳ به عنوان دادستان استان همدان خدمت نمود.

در سال ۱۳۶۴ به عنوان جانشین دادستان انقلاب تهران منصوب شد و امام خمینی (ره) طی احکام ویژه و مستقیم او را برای رسیدگی به مشکلات اجتماعی در برخی استانها از جمله لرستان، کرمانشاه و سمنان مامور کرد.

بعد از رحلت امام (ره) از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳ به سمت دادستان تهران منصوب شد و از سال ۱۳۷۳ تا سال ۱۳۸۳ به ریاست سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد. از سال ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۹۳، به مدت ده سال معاون اول قوه قضائیه بود.  و از سال ۱۳۹۳ تا اسفند ۱۳۹۴ نیز به عنوان دادستان کل کشور خدمت نمود. از سال ۱۳۹۱ تا کنون با حکم مقام معظم رهبری به عنوان دادستان ویژه روحانیت نیز مشغول به کار می باشد و در ۱۷ اسفند ۹۴، با حکم ایشان به عنوان تولیت آستان قدس رضوی علیه السلام منصوب شد. از سال ۱۳۸۵ به عنوان نماینده استان خراسان جنوبی به عضویت چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری در آمده و اکنون عضو هیئت رئیسه می‌باشد.

بنا به توصیه مکرر آیت‌‌الله مهدوی کنی و آیت‌‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی مبنی بر حفظ ارتباط درسی خود با طلاب، از سال ۸۰ تا کنون به عنوان مدرس در مدارس علمیه تهران از جمله مدرسه مجد، مدرسه امیرالمومنین علیه السلام، مدرسه امام حسین علیه السلام و و مدرسه مروی به تدریس سطوح عالی حوزه همچون رسائل و مکاسب، کفایتین و قواعد فقهیه مشغول بود و بعد از عزیمت به مشهد مقدس از ابتدای سال ۱۳۹۵ در مدرسه عالی نواب، به تدریس در موضوع «فقه وقف» پرداخت.

تا کنون یک دوره از درس‌های حوزوی ایشان در زمینه قواعد فقه در قالب سه جلد با عنوان قواعد فقه عبادی، قواعد فقه قضایی و قواعد فقه اقتصادی به رشته تحریر درآمده که از سوی طلاب درس ایشان، تدوین و از سال ۹۰ توسط چاپ دادگستر به چاپ رسیده است.

رئیسی در ۱۶ اسفند سال ۱۳۹۷ با حکم رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) به ریاست قوه قضائیه منصوب شد. عملکرد دستگاه قضا در دوران ریاست جناب آقای رئیسی به دلایلی چند؛ تراز این دستگاه را در نظام حکمرانی جمهوری اسلامی بالا برد. او با مدیریت میدانی و پیگیری و رسیدگی نزدیک به مشکلات قضائی مردم، برخورد قاطع و بدون اغماض با مفسدان اقتصادی ، تدوین و نهایی کردن سند تحول قضایی و هوشمند سازی قوه قضائیه، گام های جدی در جهت ارتقای عدالت قضایی برداشت تاجایی که رهبر معظم انقلاب انجام این تحول  و ایجاد امید در دل مردم را ستودند .

رئیسی درسال ۱۴۰۰ با شرکت در سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، با کسب بیش از ۱۸میلیون رای مردم درانتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰، رئیس جمهور ایران شد.

اهم سوابق مدیریتی و سیاسی: رئیس جمهوری ایران، ریاست قوه قضائیه/ دادستان کل کشور / معاون اول قوه قضاییه به مدت ده سال / ریاست سازمان بازرسی کل کشور به مدت ده سال / ریاست شورای نظارت بر صدا و سیما / عضو شورای عالی گزینش کشور / دادستان تهران / دادستان انقلاب اسلامی استان همدان / انجام سه مأموریت‌ ویژه قضایی در حوزه های اجتماعی در سه استان مختلف با حکم امام خمینی (ره) / عضویت در هیأت امنای ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به مدت ده سال از سوی مقام معظم رهبری و ….

برخی سخنرانی‎‌ها در اجلاس‌های بین المللی: اجلاس مبارزه با فساد اداری در قاره آفریقا / اجلاس مبارزه با جرائم سازمان یافته در آرژانتین / اجلاس سلامت اداری در سوچی روسیه / اجلاس حقوق بشر در پاکستان / اجلاس نقش عاشورا در تحولات اجتماعی – استانبول ترکیه / اجلاس دلالت های قانون اساسی در حفظ حقوق بشر – نیجریه / اجلاس همکاری های بین المللی در مبارزه با فساد – چین / اجلاس حقوق بشر سازمان ملل – ژنو

سوابق علمی: سطح چهار فقه و اصول از حوزه علمیه قم/ دکترای فقه و مبانی حقوق با گرایش حقوق خصوصی از مدرسه عالی شهید مطهری / تدریس متون فقهی سطح عالی و قواعد فقه قضاء و فقه اقتصاد در حوزه‌های علمیه تهران و دانشگاه‌ها

کتب چاپ شده: کتاب تقریرات درس قواعد فقه (بخش قضایی) / کتاب تقریرات درس قواعد فقه (بخش اقتصادی)/ کتاب تقریرات درس قواعد فقه (بخش عبادی) تعارض اصل و ظاهر در فقه و قانون / قواعد فقهی (بخش قضایی) / فقه و قف و …. چاپ نشده: ارث بلاوارث در فقه و حقوق / تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق / سیر تحول در نظارت و بازرسی

برخی سخنرانیهای علمی ارائه شده: تعدد اسباب مسئولیت / بیع فاسد و اقسام آن / مفهوم رهن / مدیریت کارآمد / نظارت اثر بخش / تأثیر متقابل تصمیمات قضایی و اقتصادی / جایگاه نظارت و بازرسی در اسلام / عدالت و تأثیر آن بر سبک زندگی

مسئولیت‌های کنونی: رئیس جمهوری اسلامی ایران / عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی ایران / نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری جمهوری اسلامی ایران / عضو شورای‌عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران/ عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی جمهوری اسلامی ایران

سید ابراهیم رئیسی سرانجام در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ش (۱۰ ذی القعده ۱۴۴۵ق) در سانحه هوایی تلخ و شهادت‌گونه در محدوده میان وَرزَقان و جُلفا آسمانی شد.

رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی شهادت حجت‌الاسلام والمسلمین سیّدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور اسلامی ایران، دکتر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین آل‌هاشم نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان شرقی، دکتر رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و همراهان گرامی ایشان در سانحه هوایی را تسلیت گفتند.

متن پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:

بسم الله الرّحمن الرّحیم

انا لله و انا الیه راجعون

با اندوه و تاسف فراوان خبر تلخِ درگذشتِ شهادت گونه‌ی عالم مجاهد، رئیس جمهور مردمی و با کفایت و پرتلاش، خادم‌الرضا علیه‌السلام جناب حجه الاسلام والمسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی و همراهان گرامی ایشان رضوان الله علیهم را دریافت کردم.

این حادثه‌ی ناگوار در اثنای یک تلاش خدمت‌رسانی اتفاق افتاد؛ همه‌ی مدت مسئولیت این انسان بزرگوار و فداکار چه در دوران کوتاه ریاست جمهوری و چه پیش از آن، یکسره به تلاش بی‌وقفه در خدمت به مردم و به کشور و به اسلام سپری شد.

رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت. در این حادثه‌ی تلخ، ملت ایران، خدمتگزار صمیمی و مخلص و با ارزشی را از دست داد. برای او صلاح و رضایت مردم که حاکی از رضایت الهی است بر همه چیز ترجیح داشت، از این رو آزردگیهایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان، مانع تلاش شبانه روزیش برای پیشرفت و اصلاح امور نمیشد.

در این حادثه‌ی سنگین شخصیتهای برجسته‌ئی مانند حجه الاسلام آل هاشم امام جمعه‌ی محبوب و معتبر تبریز، جناب آقای امیر عبداللهیان وزیر خارجه‌ی مجاهد و فعال، جناب آقای مالک رحمتی استاندار انقلابی و متدین آذربایجان شرقی و گروه پروازی و دیگر همراهان نیز به رحمت الهی پیوستند.

اینجانب پنج روز عزای عمومی اعلام میکنم و به ملت عزیز ایران تسلیت میگویم.

جناب آقای مخبر طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی در مقام مدیریت قوه‌ی مجریه قرار میگیرد و موظف است به همراهی رؤسای قوای مقنّنه و قضائیه ترتیبی دهند که ظرف حداکثر پنجاه روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود.

در پایان تسلیت صمیمی خود را به مادر گرامی جناب آقای رئیسی و همسر فاضل و بزرگوار ایشان و دیگر بازماندگان رئیس جمهور و خانواده‌های محترم همراهان بویژه والد ماجد جناب آقای آل هاشم معروض میدارم و صبر و تسلای آنان و رحمت الهی برای درگذشتگان را مسألت میکنم.

سیّدعلی خامنه‌ای – ۴۰۳/۲/۳۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics