قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / خطر نهادینه شدن فرهنگ غیر اسلامی در مسأله ازدواج را جدی بگیریم
خطر نهادینه شدن فرهنگ غیر اسلامی در مسأله ازدواج را جدی بگیریم

رئیس مجمع جهانی شیعه شناسی:

خطر نهادینه شدن فرهنگ غیر اسلامی در مسأله ازدواج را جدی بگیریم

دبیر شورای دین پژوهان کشور، با تاکید بر این که خطر نهادینه شدن فرهنگ غیر اسلامی در مساله ازدواج را باید جدی بگیریم، گفت: متاسفانه نهادهای تبلیغی، رسانه‌ای و آموزشی ما در زمینه ازدواج ضعیف عمل کرده‌‌اند.

به گزارش شبکه اجتهاد، دکتر آیت پیمان، با بیان این که متاسفانه ما از الگوهای دینی در بحث ازدواج به خوبی استفاده نکرده‌ایم، ابراز داشت: ایراد اصلی کار آن جاست که نتوانسته‌‌‌ایم به درستی به اعضای جامعه و به ویژه نسل جوان تعلیم دهیم که چگونه از سیره و زندگی اولیای دین در امر مقدس تشکیل خانواده و تحکیم و ثبات آن الگوگیری کنند، ضمن آن که ما آن طور که باید و شاید فرهنگ اسلامی ازدواج را در جامعه ترویج نکرده‌‌‌ایم و لذا بعضاً از سنت‌ها و عادات نامطلوب و چشم و هم چشمی‌ها و برخی مناسبات غلط پیروی کرده ایم.

وی افزود: تجملات، اسراف کاری و تشریفات زاید باعث شده که مساله ازدواج حقیقتاً برای خانواده‌های قشر متوسط به پایین جامعه سخت و دشوار شود و به همین خاطر جوان‌های جامعه اعم از دختر و پسر به خاطر الگوهای نامناسب تا حدودی از ازدواج امتناع کرده و به این وسیله سن آن‌ها برای ازدواج بالا رفته و کم کم این مساله به عرف غلطی در جامعه تبدیل شده است.

دبیر شورای دین پژوهان کشور همچنین گفت: این بالارفتن سن ازدواج و کم رغبتی به آن در حال تبدیل به سنت سیئه‌ای در جامعه ماست که باید خطر این مساله را جدی گرفت.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه دستگاه‌های متولی فرهنگ و تعلیم و تربیت و امور دینی و تبلیغی، در این باره غفلت کرده و به موقع این نسبت به اشاعه این رویداد بد در جامعه جلوگیری نکردند و حال آن که ما در اسلام آموزه‌های مشخصی در این باره داریم و آیات نورانی قرآن نیز تصریح‌ می‌کند که شما فرزندان خود را به نکاح همدیگر درآورید و از فقر نترسید که خداوند برکت و فضل خود را به آن‌ها‌ می‌بخشد.

فقر و بی پولی نباید مانع از ازدواج شود

این محقق ادامه داد: از این رو فقر و بی پولی نباید مانع از ازدواج شود؛ متاسفانه ما دست روی دست گذاشتیم که فرهنگ مقابل این مساله رواج پیدا کند، به این معنا که باید شغل طرفین و منزل و ماشین و درآمد مکفی آن‌ها مهیا باشد تا بعد بتوانند ازدواج کنند و حال آن که نگاه اسلام این گونه نیست.

پیمان همچنین گفت: از زمان حیات نورانی پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) الگوهای فراوانی در زمینه ازدواج داریم که مربوط به پیشوایان دینی و اصحاب و یاران امام است با این وجود البته بهترین الگوی ازدواج مربوط به پیوند آسمانی حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س) است اما با این حال ما ازدواج‌هایی زمان پیامبر داریم که به عنوان مثال ایشان برای یک غلام، دختر یکی از اشراف را خواستگاری کرده و این‌ها متاسفانه برای نسل جدید ما در مساجد و مدارس گفته نشده است.

وی اضافه کرد: ب ما نباید بگوییم که این نسل کنونی نسبت به دین و ارزش‌های دینی گسست پیدا کرده، بلکه در این زمینه‌ها ما ضعف آموزش و تعلیم و تربیت و ضعف دستگاه‌های تبلیغی و از جمله در صدا و سیما داشته ایم. ما این‌ها را به موقع نگفته‌‌‌ایم و وقتی الان‌ می‌گوییم خیلی دیر شده است

باید جلوی بدعت‌ها و فرهنگ وارداتی گرفته شود

وی بیان داشت: در واقع وقتی هنوز فرهنگ اشرافی گری رایج نشده و چشم و هم چشمی‌ها به سنت تبدیل نشده بود، باید این‌ها را‌ می‌گفتیم تا فرهنگ صحیح ازدواج رواج پیدا‌ می‌کرد و جلوی سنت‌ها و بدعت‌ها گرفته‌ می‌شد.

رئیس مجمع جهانی شیعه شناسی خاطرنشان کرد: در حال حاضر چه بسا برخی از جوانان به خاطر مشکلات از طریق نامشروع به نیاز جنسی خود پاسخ بدهند و از این طریق باعث آسیب‌ها و معضلات اخلاقی و فرهنگی شوند و حال آن که در شرایط کنونی شاید سن ازدواجشان گذشته و غریزه جنسی بر آن‌ها غلبه پیدا کرده است.

وی افزود: این در حالی است که خدای متعال بر اساس حکمت چنین غریزه‌ای را در وجود فرد قرار داده که در جای خود و با شرایط و اقتضائات خود برای بقای نسل آدمی است و بر اساس آیات قرآنی، ازدواج زمینه ساز آرامش و امنیت طرفین است اما متاسفانه این قدر ازدواج کردن را سخت گرفته‌‌‌ایم که الگوهای غلط غربی همچون بحث ازدواج سفید در بین عده‌ای مطرح شده که خودش مشکلات و مفاسد و تبعات نامطلوب بسیاری به همراه دارد.

پیمان گفت: با همه این‌ها و در حالی که در زمینه تبیین درست فرهنگ ازدواج صحیح و بر اساس آموزه‌های ناب دینی ما فرصت سوزی کرده و آسیب‌های زیادی دیده‌‌‌ایم اما در عین حال نباید ناامید باشیم بلکه با کار مضاعف و فعالیت‌های فرهنگی موثر و تعلیم و تربیت و آموزش صحیح و نیز استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای به خصوص رسانه ملی، این کم کاری‌ها و نقصان‌ها در مساله ازدواج را جبران کنیم تا بلکه به این وسیله، آسیب‌های موجود چاره شود. حوزه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics
Clicky