آیتالله مصطفی اعتمادی از اساتید بزرگ و با سابقه حوزه علمیه قم پس از عمری تلاش در راه تدریس و تربیت طلاب و ترویج معارف اسلام ناب محمدی (ص) دار فانی را وداع گفت.
به گزارش شبکه اجتهاد، آیتالله شیخ مصطفی اعتمادی از اساتید بزرگ حوزه علمیه قم و اسوهی فضیلت و علم و پارسایی، پس از عمری تلاش در راه تربیت شاگردان مکتب امام صادق(ع)، به دلیل کسالت جسمی به دیار حق شتافت.
هرچند در سالیان اخیر به دلیل کسالت این استاد گرانمایه، طلاب از فیض حضور در جلسات پربار درس ایشان محروم گشتهاند، اما آثار علمی به ویژه شروح ارزشمندشان بر کتب درسی حوزه و نوارهای جلسات درس ایشان همچنان مورد استفاده فراوان طلاب میباشد.
مرحوم آیتالله اعتمادی معتقد بود، سنت قدیم در تعلیم و تعلم و خواندن کتب معالم و اصول الفقه و رسایل و مکاسب و کفایه باید رعایت بشود و طلاب به منابع قدیمی مراجعه کنند چون کتابهای قدیمی نافعتر و موجب تقویت بنیه علمی آنها میشود.
ایشان همچنین در مصاحبهای گفته بود بنده هیچ اقدامی در تألیف شرحهای فارسی نداشتهام بلکه همه را عربی نوشتهام زیرا به اعتقاد من شرح فارسی طلبهها را ضعیف بار میآورد.
زندگی نامه
آیتالله حاج شیخ مصطفی اعتمادی در سال ۱۳۰۴ هجری شمسی در خانوادهای اهل علم و تقوا در روستای «خواجه سلطان محمد» تبریز به دنیا آمد. پدرش، حاج میرزا علی خواجهای از روحانیان بزرگ منطقه بود. وی دانش اندوزی را با آموختن قرآن در شش سالگی آغاز کرد. سپس کتابهای فارسی، گلستان سعدی، ادبیات عرب، حاشیه و شرایع را نزد پدر فرا گرفت. پانزده ساله بود که برای ادامه تحصیلات به تبریز رفت و در مدت کوتاهی، معالم و مطول و هر دو جلد شرح لمعه را به پایان رساند.
آیتالله اعتمادی در سال ۱۳۲۵ شمسی رهسپار قم شد و رسایل، مکاسب و کفایه الاصول را به ترتیب نزد حضرات آیات حاج میرزا محمود دوزدوزانی، میرزا فتاح شهیدی و سید شهاب الدین مرعشی نجفی فرا گرفت. وی همچنین، در درس خارج فقه و اصول آیتالله سیدحسین بروجردی آیتالله سیدمحمد حجت کوهکمرهای، حضرت امام خمینی (ره)، آیتالله سیدمحمد محقق داماد و آیتالله سیدکاظم شریعتمداری شرکت کرده است.
آیتالله اعتمادی هم زمان با تحصیل، به تدریس کتابهای حاشیه، مطول، قوانین، رسایل و کفایه الاصول در حوزه علمیه تبریز و قم پرداخت و در زمان خود از اساتید بزرگ در دروس سطوح عالی به شمار میآمد و بسیاری از فضلا و اساتید مطرح حوزه قم از محضر ایشان بهرهمند گشتند و خود را مدیون ایشان میدانند.
آیتالله اعتمادی علاوه بر تدریس و تبلیغ به پژوهش و نگارش اشتغال داشته و آثاری چون: شرح معالم الاصول، شتات الفوائد، موضع القوانین، شرح رسائل، شرح مکاسب شیخ انصاری، شرح کفایه آخوند خراسانی و… ، برجای گذاشته است.
قابل ذکر است، بسیاری از فضلای کنونی حوزه علمیه قم از محضر ایشان بهره وافر برده و خود را مدیون استاد میدانند.
«تحریریه شبکه اجتهاد»، این ضایعه اسفناک را به حوزههای علمیه، مراجع عظام و خانواده آن مرحوم تسلیت گفته و علو درجات و مغفرت الهی را از درگاه خداوند متعال برای استاد فقید خواستار است.
ممنون لطفا توضیحات کامل تری
قرار دهید