حجتالاسلام رستم نژاد با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم تحول در متون درسی حوزه از تدریس متون جدید آموزشی تهیه شده با متد روز در بیش از ۳۰۰ مدرسه علمیه خبرداد.
به گزارش شبکه اجتهاد، حجتالاسلام والمسلمین محمد رستم نژاد، با اشاره به لزوم تحول جدی در متون درسی حوزه، این مسأله را مطالبه رسمی رهبر معظم انقلاب از حوزهها عنوان کرد و اظهار داشت: در حال حاضر متون جدید زیادی با شیوهای نو تدوین شده و به صورت اختیاری بسیاری از مدارس در حال تدریس این کتب هستند.
معاون آموزش حوزههای علمیه افزود: برادر عزیزمان حجتالاسلام والمسلمین آقای جزایری به همراهی دوستانشان در مرکز تدوین متون درسی فعالیت در این عرصه را مضاعف کردهاند و البته درصدی یا تعدادی نمیتوانیم در مورد کتب تولید شده بگوییم چراکه این یک کار همیشگی شده و هر چند وقت یک بار کتابی خارج میشود.
وی با اشاره به حمایت جدی معاونت آموزش حوزه از مرکز تدوین متون درسی حوزه خاطرنشان کرد: چند سال پیش که ما در معاونت آموزش حوزه آمدیم متوجه شدیم که این مرکز در شرف تعطیلی است چراکه نا امید شده بودند و حتی برخی معتقد بودند کار آنها جواب نداده است که بنده به عنوان اولین کار خود پای این مرکز ایستادم و تأکید کردم که اتفاقا جواب داده و بستر اصلی تحول از همین جا رقم میخورد.
رستم نژاد با بیان این که مدارس در ارائه دروس با کتب جدید فعلا الزامی ندارند، خاطرنشان کرد: ما در جلسات رسمی این موضوع را میگوییم که مدارس و اساتید محترم بدانند یکی از ریل گذاریهای اصلی تحول حوزه به متون برمی گردد و رهبر معظم انقلاب نیز روی تغییر متون اصرار زیادی داشتند و این مسأله امروز در حوزه در حال اتفاق است.
وی تصریح کرد: در این کتب سیر مطالعاتی و ارتقاء به بالا دیده شده است چراکه در بسیاری از دروس حوزه از جمله اخلاق هیچ سیر منطقی وجود نداشت در حالی در برنامه جدید سیر آن کاملا منطقی به صورتی که این کتب دست طلبه را میگیرد و با یک هدف به جایی میرساند و همین طور کتب مختلف تفسیر یا عقاید عقاید هیچ ارتباطی به هم نداشتند که در برنامه جدید این ارتباط حفظ شده است.
معاون آموزش حوزههای علمیه استاندارد سازی با معیار دقیق را از جمله برنامههای معاونت آموزش در مورد متون درسی عنوان کرد و یادآور شد: در کتابهای جدید اهداف و پژوهش در نظر گرفته شده است و ما امیدواریم که این مسیر با قدرت ادامه پیدا کند؛ همچنانکه برای سال تحصیلی جدید ۳۰۰ مدرسه بدون اجبار این متون را جایگزین خواهند کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی از اشکالات در نظام پذیرش و گزینش طلاب و این که هنوز خیلی از طلاب سردرگم هستند، گفت: بخشی از اشکالات به ما برمی گردد ولی بخشی هم به کم کاری خود آقایان برمی گردد که دیر عمل میکنند.
رستم نژاد در ارتباط با کم شدن میزان پذیرش حوزه نیز خاطرنشان کرد: امسال نه تنها حوزه بلکه حتی سن جمعیتی دانشگاهها نیز صد و پنجاه هزار نفر کمتر شده به همین جهت شاخص جمعیتی ورودی به حوزه و دانشگاه به طور کلی کاهش پیدا کرده و دلیل دیگر این است که ما امسال نمره معدل را بالا بردیم؛ در نتیجه پذیرش امسال ما هزار تا دو هزار نفر نسبت به پارسال کمتر است. رسا