قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / توضیحات موسویان درباره سخنان منتسب به وی در دیدار با آیت‌الله مکارم‌ شیرازی
توضیحات موسویان درباره سخنان منتسب به وی در دیدار با آیت‌الله مکارم‌ شیرازی

توضیحات موسویان درباره سخنان منتسب به وی در دیدار با آیت‌الله مکارم‌ شیرازی

حجت‌الاسلام سیدعباس موسویان، عضو شورای فقهی بانک مرکزی، صحبت‌های منتسب به وی را، که در نامه حجت‌الاسلام مبشری عارف خطاب به آیت‌الله مکارم‌شیرازی‌ ذکر شده، تکذیب کرد.

به گزارش شبکه اجتهاد، طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران، موسوم به «طرح بانکداری اسلامی» چند سالی است که در مجلس شورای اسلامی آماده شده و اکنون با انجام تغییراتی، مراحل پایانی خود را طی می‌کند. این طرح بنا بود تا پایان مجلس نهم به تصویب نهایی رسیده و برای اجرا به شبکه بانکی کشور ابلاغ شود اما همچنان موانع بسیاری بر سر راه تصویب آن وجود دارد. روز گذشته ۲۵ آذرماه نیز نمایندگان مجلس برای تغییر دستور جلسه علنی جهت بررسی طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران اسلامی، موافقت کردند. این طرح دارای موافقان و مخالفان زیادی است که برخی از آنها نیز از افراد شناخته شده حوزوی هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعباس موسویان، عضو شورای فقهی بانک مرکزی و از طراحان و مدافعان طرح موسوم به بانکداری اسلامی هستند که اخیرا از تأیید این طرح توسط مراجع تقلید به ویژه آیت‌الله مکارم شیرازی خبر داده بود. اینجا بخوانید

در پاسخ به این خبر، حجت‌الاسلام محمد مبشری‌عارف از اساتید فقه‌الاقتصاد و از شاگردان آیت‌الله مکارم شیرازی، در نامه‎ای که خدمت این مرجع تقلید نوشته‌ دیدگاه ایشان درباره سخنان حجت‌الاسلام سیدعباس موسویان، مبنی بر تأیید این طرح توسط این مرجع تقلید را جویا شده‌ است که در ادامه می‌آید:

بسمه تعالی

محضر مبارک مرجع عالیقدر آیت‌الله مکارم‌شیرازی حفظه الله

سلام علیکم

در رابطه با مسئله جاری طرح بانکداری بدون ربا که متأسفانه در تهران و بسیاری از محافل علمی افرادی همچون جناب حجت‌الاسلام موسویان مدعی است که سؤالات حضرتعالی را پاسخ داده و قانع کرده و شما خوشحالید نسبت به تصویب طرح. این در حالیست که بسیاری از مسائل مهم و دغدغه‌های حضرتعالی در مباحث خلق پول، استقلال بانک مرکزی، بنگاه‌داری ۴۰ درصدی، مباحث ضمانت و دیونات و به صورت دقّی‌تر منابع تأمین مالی اسلام لحاظ نشده حال که پس از چند دهه فرصت اصلاح قانون به وجود آمده سزاوار است مسائل فقه الاقتصاد به صورت دقّی، خود مقام معظم رهبری حفظه الله اولا، یا خود حضرتعالی و مراجع عظام در این عرصه جهادی در صورت صلاحدید وارد شده و موارد فوق خصوصا سفته بازی و حذف رسمی ربا بدون هیچ رخصت به صورت سیستمی انجام شود. مراجل اجرای آن در صورت صلاحدید در ملاقاتی (ده دقیقه) با کارگروه تامین مالی اسلامی که مرکب از اعضا هیئت علمی و اساتید دانشگاه و حقیر در تبیین راهبردهای عملیاتی آن با سیستم فعلی خدمتتان برسیم.

با تشکر

شاگرد کوچک شما

محمد مبشری‌عارف

۱۳۹۸/۹/۱۸

۱۲ ربیع‌الثانی ۱۴۴۱

پاسخ آیت‌الله مکارم‌شیرازی:

بسمه تعالی  با سلام

ادعای مزبور صحیح نیست

همیشه موفق باشید

۱۳۹۸/۹/۲۱رد ادعای موسویان درباره تأیید طرح بانکداری اسلامی از سوی آیت‌الله مکارم شیرازی + سند

توضیحات موسویان درباره سخنان منتسب به وی

اما حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعباس موسویان، عضو شورای فقهی بانک مرکزی، توضیحاتی درباره نامه حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مبشری‌عارف داده است که متن آن به نقل از ایکنا شرح ذیل است:

با سلام و احترام؛ بنده نیز همانند مرجع عالیقدر آیت‌الله مکارم شیرازی آنچه را که جناب آقای مبشری به موسویان نسبت داده‌اند را تکذیب می‌کنم.

آنچه که بنده عرض کرده‌ام این بود که بعد از نامه آقای دکتر لاریجانی به آیت‌الله مکارم شیرازی و در خواست از ایشان که نسبت به طرح بانکداری مجلس نظر دهند، با جمعی از تهیه‌کنندگان طرح خدمت ایشان رسیدیم و ایشان حدود ۱۸ اشکال به طرح گرفته بودند که در مورد آنها بحث شد و قرار شد پیشنهادات ایشان اعمال شود و فردای آن روز ایشان در درس خارج‌شان در مسجد اعظم از طرح حمایت کرده و از نمایندگان خواستند که زودتر تصویب کنند.

عین عبارت آیت‌الله مکارم که در درس خارج مطرح کردند و در تاریخ ۱۸/۲/۹۵ خبرگزاری‌ها از ایشان نقل کردند چنین است «آیت‌الله مکارم شیرازی خاطرنشان ساختند: بنده این طرح را مطالعه کرده و با حضور اعضای این گروه، نکاتی را به آنان عرضه داشتیم که امیدوارم این طرح در عمر باقیمانده مجلس نهم، در مجلس ارائه شود و به تصویب برسد. این مفسر قرآن کریم افزودند: این طرح نباید به مجلس آینده واگذار شود؛ چراکه ممکن است به درازا بینجامد و طولانی گردد.»

بنابر گزارش ایکنا، متن صحبت‌های آیت‌الله مکارم‌شیرازی در درس خارج فقه خود در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ در مورد طرح بانکداری بدون ربا که سیدعباس موسویان به آن استناد می‌کنند در ادامه می‌آید:

بانکداری از غرب برای ما آمده و ما اسم اسلامی را برای آن گذاشته ایم که متأسفانه نه محاسن بانکداری غربی را دارد؛ و نه اسلامی است.

برخی خیال می‌کنند که مشکل بانکداری امروز ما فقط جریمه و دیرکرد است؛ ولی در اصل با مشکلات بسیاری روبه رو است؛ اما این بشارت را به شما بدهم که اخیرا گروهی از نمایندگان مجلس که اغلب آنان روحانی هستند به همراه جمعی از حقوقدانان نشست‌هایی را برگزار کرده و طرح جامع بانکداری اسلامی را طی دو سال تهیه کرده‌اند که بسیار مناسب می‌باشد.

بنده این طرح را مطالعه کرده و با حضور اعضای این گروه، نکاتی را به آنان عرضه داشتیم که امیدوارم این طرح در عمر باقیمانده مجلس نهم، در مجلس ارائه شود و به تصویب برسد. این مفسر قرآن کریم افزودند: این طرح نباید به مجلس آینده واگذار شود؛ چراکه ممکن است به درازا بینجامد و طولانی گردد. مشکلات اقتصادی کشور بدون حل مشکلات نظام بانکداری سامان پیدا نخواهد کرد و باید برای رفع آن تلاش کرد.

یکی از درآمدهای بانک‌ها، حساب جاری مردم است که از این پول، به دیگران وام داده شده و سود ۲۵ تا ۳۰ درصدی گرفته‌ می‌شود و درآمد آن در جیب بانک قرار می‌گیرد؛ در حالی که اصل پول برای مردم بوده است. این استاد برجسته حوزه تأکید کردند: طرحی که این گروه برای بانکداری اسلامی به رشته تحریر درآورده، بسیار مناسب است و باید مسئولان بانکی و مجلسیان با همکاری و تعامل آن را به تصویب برسانند تا بتوان از مشکلات موجود کاست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics