قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / کتاب‌سوزی اخیر، به شبهه تضاد بین علم و دین دامن زد
کتاب‌سوزی اخیر، به شبهه تضاد بین علم و دین دامن زد

غرویان:

کتاب‌سوزی اخیر، به شبهه تضاد بین علم و دین دامن زد

استاد حوزه علمیه قم گفت: سوزاندن کتاب علم پزشکی توسط فردی با لباس روحانیت،‌ به شبهه تضاد بین علم و دین دامن می‌زند.

به گزارش شبکه اجتهاد، حجت‌الاسلام محسن غرویان درباره آتش زدن کتاب پزشکی «هاریسون»، گفت: امروز ایران از نظر بین‌المللی در شرایطی قرار دارد که به هر بهانه‌ای متهم می‌شود و تحت‌فشار قرار می‌گیرد که حادثه کتاب سوزی نیز می‌تواند بهانه‌ای برای متهم کردن ایران به ضدیت با علم و دانش و خرافی بودن باشد.

وی با بیان این‌که این اقدام وجود تضاد علم و دین را القا می‌کند، اضافه کرد: علامه طباطبایی و آیت‌الله مطهری و شاگردان آن‌ها تلاش کردند ثابت کنند بین علم و دین تضادی نیست، ولی این حرکت القا کرد که گویی بین علم و دین تضاد است.

وی با اشاره به این‌که این حادثه تصویر منفی از روحانیت،‌ دین و عالمان دینی در ذهن مردم به‌جای گذاشت، تصریح کرد: این فرد با لباس روحانیت، کتاب پزشکی را آتش زده که این اقدام وی ضربه‌ای به حوزه علمیه،‌ روحانیت و عنوان آیت‌الله است.

غرویان افزود: متاسفانه در فضای کشور موجی با عنوان مخالفت با علم جدید ایجاد شده که آثار منفی به‌جای گذاشته و کتاب سوزی نیز بخشی از آن جریان است. این اقدام باعث شد چشم دنیا روحانیت ما را مثل روحانیت کلیسا در قرون‌وسطی تلقی ‌کند، زیرا در قرون‌وسطی نیز چنین حرکت‌هایی بر ضد علم انجام شد و این حرکت نیز مثل همان است.

وی با بیان این‌که هر کسی باید بر اساس تخصص خود فعالیت نماید، گفت: به‌طور مثال زمانی که دکتر عارفی (پزشک امام) به امام خمینی (ره) گفت که نماز را باید نشسته بخوانید، امام راحل پاسخ دادند که شما در علم فقه مقلد من هستید و من هم در علم پزشکی مقلد شما هستم.

استاد حوزه علمیه افزود: علما و مراجع نیز به پزشکی امروز مراجعه و از علم نوین استفاده می‌کنند و برای حرف این پزشکان اعتبار و حجیت قائل هستند.

وی با تاکید بر این‌که نمی‌توان با داده‌های علمی روز مخالفت کرد، بیان کرد: علم امروز تمام حوائج مادی انسان امروز را برآورده می‌کند و بسیاری از لوازم زندگی محصول علم جدید است که برای پیشرفت به آن نیاز داریم.

غرویان جنبه‌ای از انگیزه اقدام آتش زدن کتاب علمی را مورد اشاره قرار داد و گفت: این اقدام کاشف از یک روحیه تبختر علمی است؛ به عبارت دیگر برخی از افراد هستند که خود را خدای علم و سیاست می‌دانند و همه نظرات مقابل را محکوم به بطلان می‌کنند. این حرکت هم نوعی تبختر علمی را نشان می‌دهد که کسی غیر از نظرات خود، همه نظرات دیگران را به آتش بکشد، این اقدام غرور علمی را نشان می‌دهد مثل صحنه های دیگر سیاسی و اجتماعی که افرادی خود را مرکز آن علم، دانش و فهم می‌دانند و همه را خارج از مرکز می‌دانند و محکوم به بطلان می‌کنند.

غرویان در پایان اظهار کرد: به نظرم این اقدام یک مصیبت بزرگی است که اکنون در جامعه گرفتار آن هستیم. در جهان امروز در حال حاضر همه در صدد منزوی کردن ملت و نظام ایران هستند و این حرکت هم دیدگاه جهانیان را به ما منفی تر کرد. این اقدام بهانه ای شد تا مخالفان ما در خارج بگویند که اینان با علم و دانش هم می‌جنگند و یک ملت اهل خرافات هستند و با علم سازگاری ندارند. با توجه به جهات منفی بسیاری که این اقدام دارد، به نظرم جا دارد مراجع و حوزه ها حداقل از شأن روحانیت و مقام علمی خود دفاع و این حرکت را محکوم کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics