قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / جزئیاتی از پروژه «حجیت و کارآمدی»
جزئیاتی از پروژه «حجیت و کارآمدی»

به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر‌ می‌شود؛

جزئیاتی از پروژه «حجیت و کارآمدی»

مجری پروژه تحقیقاتی «حجیت و کارآمدی» گفت: کار ما در این پروژه بیشتر ناظر به کارآمدی حکم است، نه ناظر به کار آمدی فقه، که بخواهیم فقهمان را کارآمد کنیم و یا بگوییم فقه ناکارآمد چیست؛ بلکه مقصود ما کارآمدی یک حکم شرعی در یک موضوع است که اگر یک حکم شرعی در یک موضوعی تلقی ناکارآمدی از آن بشود، چه باید بکنیم.

به گزارش شبکه اجتهاد، حجت‌الاسلام والمسلمین حسنعلی علی اکبریان «مدیر گروه فلسفه فقه و حقوق پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی » به معرفی پروژه تحقیقاتی خود با عنوان «حجیت و کارآمدی» از پروژه‌های در دست اقدام این پژوهشکده پرداخت و با بیان این که این پروژه به صورت مجموعه مقالات و یک نشست است، گفت: نشست این پروژه با حضور استادان اراکی و علیدوست و دبیری بنده برگزار و متن آن پیاده شده و آماده است و علاوه بر آن، ۴ مقاله هم توسط اساتید مختلف نوشته‌ می‌شود.

وی اظهار داشت: تا کنون دو مقاله از این پروژه نوشته شده و دو مقاله دیگر باقی مانده است که در حال اتمام است و این مجموعه در پایان سال ۹۸ به همت پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر خواهد شد.

مجری پروژه تحقیقاتی «حجیت و کارآمدی » تصریح کرد: در این پروژه به دنبال آن هستیم که ببینیم کار آمدی احکام شریعت در حجیت ادله‌ای که این حکم از آن‌ها استنباط شده است هم دخالت دارند یا خیر. اولاً باید ببینیم که معنای کارآمدی چیست که یک بحث مفصل در این پروژه است و به فرض این که احساس کردیم حکمی کارآمد نیست، آیا تأثیر در حجیتی دلیلی که این حکم را اثبات‌ می‌کند، دارد یا خیر و تأثیرش از چه سنخی است.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: کار ما در این پروژه بیشتر ناظر به کارآمدی حکم است، نه ناظر به کار آمدی فقه، که بخواهیم فقهمان را کارآمد کنیم و یا بگوییم فقه ناکارآمد چیست؛ بلکه مقصود ما کارآمدی یک حکم شرعی در یک موضوع است که اگر یک حکم شرعی در یک موضوعی تلقی ناکارآمدی از آن بشود، چه باید بکنیم.

علی اکبریان اظهار داشت: امروزه در اجرایی کردن احکام شریعت ادعاهایی شده است که فلان حکم کارآمد نیست و جامعه را با مشکل مواجه کرده و حکومت با این حکم شرعی درگیر شده است و اگر بخواهیم پایبند به این حکم شرعی باشیم، با ناکارآمدی نظام مواجه‌ می‌شویم و از این دست ادعاها که باید بررسی شود.

وی گفت: بر فرض که ما این ادعاها را بپذیریم، به دنبال این هستیم که آیا این ناکارآمدی در حجیت ادله آن تأثیر دارد و آیا در قانو نگذاری ما‌ می‌تواند دخالت داشته باشد و در مسائل فرهنگی چه دخالتی باید بکند که از زوایای مختلف با افراد مختلف صحبت شده و مقالاتی نوشته شده است.

بنابر گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان این که این پروژه ذیل میز توسعه و توانمند سازی علوم انسانی قطب‌های فکری و فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: تا کنون دو مقاله از این پروژه نوشته شده و دو مقاله دیگر باقی مانده است که در حال اتمام‌ می‌باشد و در پایان سال ۹۸ این مجموعه منتشر خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics