قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / «حق زن بودن»؛ بازخوانی فقه زنان با تمرکز بر «طلاق» در پرتو گفتمان اجتماعی
«حق زن بودن»؛ بازخوانی فقه زنان با تمرکز بر «طلاق» در پرتو گفتمان اجتماعی

تازه‌‌های نشر؛

«حق زن بودن»؛ بازخوانی فقه زنان با تمرکز بر «طلاق» در پرتو گفتمان اجتماعی

کتاب «حق زن بودن» اثر حجت‌الاسلام سید شمس‌الدین حسینی‌کیا محقق و مدرس حوزه علمیه قم و دکتری فقه سیاسی از دانشگاه امام صادق (ع) در ۴۴۶ صفحه به همت نشر کتابسرای طه چاپ و در دسترس علاقه‌مندان و پژوهشگران قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار اجتهاد، مسائل زنان از جمله مسائل اجتماعی و حقوقی مهم محسوب می‌شود و میزان توجه به آن، بیانگر میزان اهتمام ادیان مکاتب و دولت‌ها به مهمترین نهاد اجتماعی یعنی خانواده است. این موضوع در دنیای معاصر نیز معیاری برای سنجش حقانیت صاحب نظران است لزوم توجه خاص به مسائل مربوط به زنان ر در عرصه‌های گوناگون، سیاسی اجتماعی و حقوقی از ضروریات گفتمان‌های دینی به شمار می‌آید.

طبیعتاً بررسی این موضوعات بر اساس مبانی فقه سنتی چیزی جز تکرار مکررات در پی نخواهد داشت لذا برای رسیدن به پاسخ‌های کارآمد و متناسب با اوضاع و احوال جدید زندگی زنان به بازنگری در مبانی و روش‌های استنباط فقهی نیاز داریم.

بر همین اساس نویسنده در این کتاب، ابتدا در فصل نخست «فلسفه فقه اجتماعی زنان» پرداخته است و پس از تثبیت مبانی مورد نیاز به یکی از مسائل پیش روی زنان یعنی بحث جدایی توجه نموده و در دو فصل جداگانه تحت عنوان «طلاق» و «خلع» به پاسخ پرسش‌هایی از این قبیل پرداخته شده است آیا طلاق حقی در انحصار مردان است؟ آیا مرد هر گاه که دلش خواست می‌تواند همسرش را طلاق دهد؟ آیا زن می‌تواند بدون نیاز به تأیید مرد، از وی جدا شود؟ …..

نگارنده در این اثر به دنبال گشودن مسیر جدیدی در استنباط احکام و مسائل اجتماعی زنان بوده و بدین گونه که بتوان از این مسیر برای پاسخ گویی به سایر مسائل اجتماعی زنان در جامعه امروز استفاده کرد. لذا آنچه پیش رو دارید کتاب نیست، مکتبی است برای احقاق «حق زن بودن».

گفتنی است، چاپ اول کتاب «حق زن بودن» اثر حجت‌الاسلام سید شمس‌الدین حسینی‌کیا بهار ۱۴۰۴ در قطع رقعی و ۴۴۶ صفحه، به قیمت ۴۹۰ هزار تومان روانه بازار نشر شده است. علاقه‌مندان برای تهیه اثر همراه با تخفیف اینجا اقدام نمایند.

مشاهده کنید: فهرست کتاب «حق زن بودن»

اجتهاد یادآور می‌شود، «ماهیه الحکم و الحق و المائز بینهما» دیگر اثر این محقق و مدرس حوزه علمیه قم است که در ۲۵۷ صفحه به زبان عربی توسط انتشارات پژوهشکده ادیب فقه جواهری منتشر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics
Clicky