قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / دبیرخانه بیانیه گام دوم انقلاب در حوزه ایجاد می‌شود/ ترسیم افق آینده بر مبنای ارزش‌های اصیل
دبیرخانه بیانیه گام دوم انقلاب در حوزه ایجاد می‌شود/ ترسیم افق آینده بر مبنای ارزش‌های اصیل

با مصوبه جامعه مدرسین؛

دبیرخانه بیانیه گام دوم انقلاب در حوزه ایجاد می‌شود/ ترسیم افق آینده بر مبنای ارزش‌های اصیل

نایب‌رئیس اول مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه حوزه باید به تبیین و تشریح مبانی بیانیه گام دوم انقلاب بپردازد، گفت: براساس مصوبه جامعه مدرسین حوزه علمیه، دبیرخانه‌ای در همین زمینه تشکیل خواهد شد.

به گزارش شبکه اجتهاد، حجت‌الاسلام والمسلمین حسین بنیادی، نایب‌رئیس اول مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در گفت‌وگو با ایکنا گفت: بیانیه گام دوم انقلاب به قلم ناب مقام معظم رهبری نوشته شد و سندی تاریخی برای نهضت اسلامی در حساس‌ترین برهه‌ تاریخ این نظام، یعنی ورود به دهه پنجم، رقم خورد.

وی افزود: این سند در ابتدا نگاهی ژرف و عمیق به گذشته دارد و در ادامه نیز افق آینده فراروی کشور را ترسیم کرده که رسیدن به همان تمدن اسلامی و اتصال آن به زمان طلوع خورشید عالم آفرینش یعنی حضرت بقیهالله(عج) است.

بنیادی با بیان اینکه اقشار مختلف مردم، اعم از روحانیون و دانشگاهیان، مخاطب این پیام و بیانیه هستند، تصریح کرد: جوانان نقش ویژه‌ای به عنوان مخاطب این بیانیه دارند، زیرا آینده متعلق به آنان است و آنان باید آینده این کشور را تأمین کنند.

نایب‌رئیس اول مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه این بیانیه دو سرفصل اصلی یعنی گذشته و آینده دارد، تصریح کرد: تجربه ۴۰ سال گذشته انقلاب اسلامی مبتنی بر معارف دینی و مجاهدات و زحمات اقشار مختلف مردم به ویژه مجاهدان در راه خدا بوده است.

وی افزود: افق آینده نیز بر مبنای همین ارزش‌های اصیل انقلاب که ریشه در مبانی دینی و قرآنی دارد تدوین شده است؛ لذا استخراج و تبیین مبانی و اصول این بیانیه و در معرض عموم قرار دادن آن وظیفه اصلی رسانه‌های کشور و حوزه علمیه است که تبلیغ را برعهده دارند.

وی اظهار کرد: رسانه‌ها وظیفه ترویج اصل بیانیه را برعهده دارند و حوزه و نهادهای نخبگانی کشور هم باید به تبیین و تحلیل این بیانیه و استخراج مبانی و شرح و بسط علمی و مبنایی آن بپردازند، زیرا این بیانیه سند مهم و تاریخی برای نظام اسلامی است.

نقش نخبگان در تبیین بیانیه

بنیادی با اشاره به تدوین سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نقش نخبگان در این زمینه، تصریح کرد: در بحث این سند انتقاداتی بر حوزه و دانشگاه وارد است، زیرا رهبری از نخبگان خواستند که جدی به آن بپردازند و البته دبیرخانه‌ای هم در این زمینه فعال شد و زحماتی هم کشیده شد، ولی در سطح نخبگان عمومی مورد بررسی قرار نگرفت و در این مسئله کوتاهی شد و نباید اجازه دهیم همین کوتاهی در مورد بیانیه گام دوم انقلاب هم انجام شود.

نایب‌رئیس اول مجمع عمومی جامعه مدرسین اظهارکرد: باید دبیرخانه مستقل و یا به نمایندگی از دبیرخانه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در حوزه و دانشگاه‌های کشور تشکیل شود و این الگو مورد نقد و بحث عمومی نخبگانی قرار می‌گرفت. معتقدم همین کار باید در مورد بیانیه انجام و دبیرخانه‌ای نیز فعال شود.

بنیادی تأکید کرد: مهم‌ترین وظیفه حوزه این است که مبانی دینی بخش‌های مهمی از بیانیه را استخراج و تبیین نخبگانی و عمومی کند؛ همچنین تدریس آن را از جانب استادان در دستور کار قرار دهد.

وی افزود: جلسه‌ای در روز گذشته در جامعه مدرسین برگزار و لزوم تدریس این بیانیه در سطح استادان عالی و خارج مصوب شد که باید سرلوحه کار مدارس و حوزه‌های علمیه قرار بگیرد. البته این مسئله وظیفه شرعی تمام افرادی است که می‌توانند گامی در این زمینه بردارند.

بنیادی با بیان اینکه این بیانیه نگاه مخاطبان را گسترش می‌دهد و ظرفیت فکری افراد را بالا می‌برد، تصریح کرد: همچنین در جلسه جامعه مدرسین مصوب شد تا دبیرخانه‌ای برای این بیانیه ایجاد و راه‌های ترویج و تبیین و ظرفیت‌سازی بیانیه بررسی شود.

وظیفه حوزه در مورد بیانیه

وی ادامه داد: استادان حوزه بالغ بر هزار و ۴۰۰ نفر در سطوح عالی و خارج هستند و جامعه مخاطب بزرگی را تشکیل می‌دهند و لازم است ابتدا بیانیه در این سطح تبیین شود.

بنیادی با بیان اینکه گاهی فکر بدی به مردم القا می‌شود که حوزه باید پاسخگو باشد، بیان کرد: حوزه باید پاسخگو و مطالبه‌گر باشد. البته مطالبه از مسئولان برای پیشبرد اهداف انقلاب به خصوص بحث اقتصاد مقاومتی و حل مشکلات معیشتی مردم وجود داشته است.

نایب‌رئیس اول مجمع عمومی جامعه مدرسین افزود: یکی از مشکلاتی که رهبری در بیانیه به آن تأکید فرمودند تکیه بر اقتصاد مقاومتی است و حوزه هم در راستای تبیین اقتصاد اسلامی به عنوان مبنای این نظریه تلاش کرده است و انجمن‌های علمی و اشخاص مرتبط نیز آثار خوبی را منتشر کره‌اند، ولی حلقه اتصالی میان پژوهش و اجرا نیست؛ لذا تحقیقات دینی به مرحله اجرا نمی‌رسند.

بنیادی اظهار کرد: اینکه تصور شود برای اقتصاد مقاومتی و اسلامی پشتوانه فکری و منبعی وجود ندارد حرف درستی نیست، زیرا اسلام در هدف‌گیری اقتصاد، غایت و برخی راهکارها سخن از اقتصاد به میان آورده است و حوزه نیز پژوهش‌های خوبی انجام داده، ولی فقدان باور برخی از مسئولان به اقتصاد اسلامی و مقاومتی و گاهی قطع بودن حلقه اتصال با اجرا سبب شده تا مشکلات حل نشود؛ بنابراین مادامی که به اقتصاد مقاومتی به منزله تنها نسخه نجات‌بخش اقتصاد کشور باور نداشته باشیم و یا آن را جدی نگیریم، مشکلات باقی خواهند ماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics