قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / ربا به هرشکلی در اسلام حرام است
زنان می‌توانند به جایگاه اجتهاد هم برسند/ خاطره آیت‌الله نوری همدانی از دیدار با بانو مجتهده امین

آیت‌الله نوری همدانی:

ربا به هرشکلی در اسلام حرام است

آیت‌الله نوری همدانی گفت: ربا به هر شکلی که باشد در اسلام حرام است؛ همه باید سعی کنند نه تنها خودشان دیرکرد ندهند بلکه نگذارند که دیگران نیز دیرکرد دهند که این مصداقی از نهی از منکر است.

به گزارش شبکه اجتهاد، این مرجع تقلید با تاکید بر اینکه هرکسی در جامعه برای خدمت به مردم گام برمی‌دارد و فکر می‌کند توفیق الهی نصیبش شده است اظهار کرد: هیچ فضیلتی اندازه خدمت به مردم دارای اجر و ثواب نیست.

او در دیدار سقائیان نژاد شهردار و مدیران شهری قم با تاکید بر اینکه قم شهری مذهبی است و فضای این شهر باید مذهبی باشد خاطرنشان کرد: برخی مواقع فکر می‌شود که فضای شهرسازی در شهر قم فضایی عمومی است ولو اینکه تمام نقشه‌های شهرسازی ما باید اسلامی باشد.

آیت‌الله نوری همدانی با بیان اینکه باید آثار اسلامی در کشور اسلامی و پایگاه انقلاب رعایت شود گفت: فضاسازی شهر قم باید طوری باشد که هرکسی که در این شهر قدم می‌زند به یاد پیشرفت‌ها و اقدامات از صدر اسلام بیفتد.

این عالم برجسته با تاکید بر اینکه کسانی که برای زیارت وارد شهر قم می‌شوند نیاز دارند که نزدیک به مرکز شهر و حرم مطهر باشند تصریح کرد: ساختمان‌هایی که اطراف حرم مطهر هست قدیمی هستند؛ یکی از اقداماتی که شهرداری و مسئولین استان باید انجام دهند این است که به دنبال ساخت ساختمان‌های جدید و ایمن و امروزی برای مردم در هسته مرکزی شهر باشد.

او با اشاره به وسعت شهر قم در گذشته بیان کرد: امروز باید دقت شود آثاری که در گذشته در شهر قم بوده باقی بماند.

آیت‌الله نوری همدانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بدهی‌های شهرداری به بانک‌ها گفت: دیرکرد در اسلام نوعی رباخواری است چرا که اسلام تاکید دارد که در قبال پول پولی داده نشود ولی امروز برخی بانک‌ها در قبال تاخیری که در بازگشت سرمایه داده می‌شود پول می‌گیرد که این ربا است.

استاد مطرح حوزه علمیه قم گفت: نباید بابت تاخیر زمانی پولی از مردم گرفت و بیشترین نامه‌های مردمی به ما در همین خصوص است؛ دیرکرد حرام بوده و نوعی ربا است؛ ربا در هر مملکتی باشد اقتصاد آن فلج خواهد شد.

او با بیان اینکه در کشور ما مساله رباخواری وجود دارد گفت: یکی از مصادیق رباخواری همین دیرکرد بانک‌ها است که در اسلام حرمت بسیاری دارد و در قرآن کریم بر حرمت این مساله بارها تاکید داشته است.

آیت‌الله نوری همدانی با تاکید بر اینکه تفاوت ما با ملت‌های دیگر معنویت ما است گفت: منبع این معنویت قرآن، صحیفه سجادیه و نهج البلاغه است و همه باید با آنها انس داشته باشند.

او گفت: دو چیز در قرآن حرام عنوان شده که با شدت ترین آن تبعیت از کفار است یعنی در برابر سلطه‌گران سلطه پذیر بودن و در برابر کفار و استکبار متواضع بودن است.

این عالم دینی تصریح کرد: ما وظیفه داریم در برابر سلطه بایستیم و قرآن می‌گوید که اصلاً به ظالم اعتماد نکنید و اگر اعتماد کردید جای آن آتش جهنم است.

استاد مطرح حوزه علمیه قم ادامه کرد: دومین مساله در قرآن ربا است که به هر شکلی باشد در اسلام حرام است؛ همه باید سعی کنند نه تنها خودشان دیرکرد ندهند بلکه نگذارند که دیگران نیز دیرکرد دهند که این مصداقی از نهی از منکر است.

آیت‌الله نوری همدانی در پایان تصریح کرد: نظام ما اسلامی و ولایی است و در این نظام نباید کاری حرام انجام پذیرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics