شیخ کریمه گفت: من ۲۲ فتوا از مراجع ایران و عراق و لبنان در اختیار دارم که همگی توهین به صحابه و همسران پیامبر(ص) را حرام میدانند و از کسانی که به صحابه و همسران پیامبر(ص) توهین میکنند برائت جسته اند.
به گزارش شبکه اجتهاد، در حالی که شیخ الازهر برای شرکت در کنفرانس اهل سنت عازم چچن شده، شیخ احمد کریمه استاد فقه الازهر اولین کنفرانس تقریب میان شیعه وسنی و برادری میان مسلمان و مسیحی را با حضور برخی شخصیتهای شیعی و مسیحی برگزار کرد.
احمد کریمه در سخنان خود در اولین کنفرانس برادری اسلامی و مذهبی از احیاء نقش الازهر در تقریب شیعه وسنی و عدم تکفیر مذاهب اسلامی خبر داد و گفت: الازهر به تنوع مذهبی احترام میگذارد و شیعه و اباضیه را تکفیر نمیکند و من ۲۲ فتوا از مراجع ایران و عراق و لبنان در اختیار دارم که همگی توهین به صحابه و همسران پیامبر(ص) را حرام میدانند و از کسانی که به صحابه و همسران پیامبر(ص) توهین میکنند برائت جستهاند.
وی افزود: همچنین هیئتی علمی برای تقویت مشترکات تقریب مذهبی تشکیل شده و ما هیچ کمک خارجی را در این زمینه قبول نمیکنیم و تلاش میکنیم با مراجع شیعه ایران و لبنان در زمینه تقریب، همکاری داشته باشیم.
این استاد الازهر ادامه داد: از دفتر شیخ الازهر و مفتی مصر به ما تماس گرفته شد و اطلاع دادند که دعوت ما را دریافت کرده اند، اما به خاطر سفر به چچن نمیتوانند در این کنفرانس شرکت کنند و به جز این، نمایندگانی از سفارت عراق و تعدادی از شخصیتهای شیعه از جمله طاهر الهاشمی در این کنفرانس شرکت دارند.
اوقاف مصر توجهی به تنشهای طایفهای ندارد
در این کنفرانس، عبدالمسیح بسیط استاد کلیسای قبطی ارتدوکس مصر و کاهن کلیسای العذراء گفت: بیشتر روستاهای مصر متشنج است و درگیری و نفرت در آنها جریان دارد و از سوی دیگر وزیر اوقاف هم بر مساله نماز جمعه و ارائه خطبه مکتوب به ائمه جمعه متمرکز شده و مناطق متشنج با درگیریهای طایفه ای را به حال خود رها کرده است.
سلفیها تلاش میکنند هویت مصر را تغییر دهند
نجیب جبرائیل رئیس اتحادیه حقوق بشر مصر نیز در این کنفرانس گفت: گروههای تندرو و افراطی عقل جوانان را با وعده حورالعین ربودهاند و دین را فقط با نکاح به جوانان معرفی میکنند و در مصر هم به تبلیغ روی آوردهاند و شاهد حضور و تبلیغ داعش هستیم و کار به جایی رسیده که مسلمانان به جای آنکه تفنگ خود را به سوی اشغالگران نشانه بروند، انسانها و مسلمانان بی گناه را هدف قرار میدهند و در این میان برخی هم دولت را تحریک میکنند که با قانون ساختن کلیساها موافقت نکند و مؤسسات دینی موجود در مصر هم نتوانسته اند با گفتمان دینی افراطی به صورت شایسته مبارزه کنند و در برابر آن بایستند؛ چراکه شخصیتهای سلفی تندرو در نهادهای دینی مصر رخنه کرده اند که خطر آنها از خطر اخوانیها بیشتر است و سلفیها تلاش میکنند هویت مصر را تغییر دهند.
تقریب مذاهب باید از سطوح عالی سیاسی آغاز شود
اما سید طاهر الهاشمی اندیشمند و فعال شیعی مصر نیز گفت: تقریب مذاهب اسلامی و ادیان یک روند مستمر است و ما در این زمینه نیازمند یک اراده سیاسی و آگاهی هستیم، زیرا رابطه پیروان ادیان و مذاهب با خدای خود باید برای تمام انسانیت خبر و برکت به همراه داشته باشد و امیرالمؤمنین علی علیه السلام در این زمینه بر این باور است که وحدت ملی بر پایه تنوع ایجاد میشود و باید از سطوح عالی سیاسی آغاز شود.
وی افزود: هرگاه تکفیر از بین برود، این تفرقهها و خرابیها و کشتارها هم از بین میرود و باید توجه داشت که داعشیها هیچ تصوری از حکومت داری معاصر ندارند و هیچ فهم و درک معاصری نیز در مورد مفاهیم رسالت اسلامی اصیل ندارند.
این اندیشمند شیعه گفت: ما همان طور که به شیعه بودن و پیروی از امام علی(ع) افتخار میکنیم، به مصر و داشتن الازهر افتخار میکنیم و به وحدت ملی و تمدن کهن مصر افتخار میکنیم و بر این باوریم که برنامه درسی معتدل الازهر که شیخ احمد الطیب از آن سخن گفت بر اساس تنوع فکری و تعدد مذاهب استوار خواهد بود.
هاشمی در پایان سخنان خود خواستار راه اندازی گردشگری دینی در مصر شد تا کمکی برای اقتصاد مصر باشد و گردشگران بتوانند از زیارتگاههای منسوب به اهل بیت(ع) در مصر بازید کنند./ حوزه