جعفرزاده دیزآبادی گفت: حاکمیت فقیه با حاکمیت مردم قابل جمع است، بلکه تلفیق این دو، نوعی مردم سالاری به نام “مردم سالاری دینی” به وجود آورده که کاملتر از دموکراسی رایج غربی میباشد.
به گزارش شبکه اجتهاد، کرسی آزاداندیشی علمی ترویجی نقد و بررسی «دیدگاه ناسازگاری ولایت فقیه با دموکراسی» در دانشگاه آزاد اسلامی قم، توسط حضور حجتالاسلام والمسلمین علی جعفرزاده دیزآبادی استادیار و مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه، با حضور دانشجویان و اساتید دانشگاه و محققان عرصه فقه و سیاست برگزار گردید.
حجتالاسلام علی جعفرزاده دیزآبادی در این کرسی ترویجی گفت: تأثیر چشمگیر نظریه ولایت فقیه و نوپایی طرح آن و تراوش ذهنی اندیشمندان از سویی و هجوم فکری و فرهنگی بیگانگان برای ایجاد تردید و تزلزل در مبانی آن، از سوی دیگر، سبب طرح پرسشها و شبهاتی در این زمینه گردید و ضرورت روشنگری بیشتر و نوپردازی قویتر را نمایان ساخته است.
وی با اشاره با این که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با تلفیق نظام جمهوری و دموکراسی از یک سو و نظام اسلامی از سویی دیگر، نظامی به وجود آورد که مانند آن را در هیچ یک از نظامهای سیاسی معاصر نمیتوان مشاهده کرد، افزود: از جمله شبهاتی که در زمینه ولایت فقیه مطرح است، شبهه «ناسازگاری ولایت فقیه با دموکراسی» است.
مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم بیان داشت: این نظریه با توجه به “انتخابی بودن فقیه” ، “مکتبی بودن نظام”و “گوناگونی دموکراسی” مورد نقد و بررسی قرار گرفته و در نهایت این نتیجه حاصل شده که نه تنها ولایت فقیه با دموکراسی منافاتی ندارد، بلکه در نوع خود، از بهترین نوع دموکراسی محسوب میشود و مدافع آزادیهای معقول و مشروع نیز میباشد.
جعفرزاده دیزآبادی ادامه داد: حاکمیت فقیه با حاکمیت مردم قابل جمع است، بلکه تلفیق این دو، نوعی مردم سالاری به نام “مردم سالاری دینی” به وجود آورده که کاملتر از دموکراسی رایج غربی میباشد. حوزه