قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / باید تشیع انگلیسی و امثال آن را منزوی کنیم/ سخنی که باعث آتش افروزی شود جرم است
سخنی که باعث آتش افروزی شود جرم است

آیت‌الله اراکی در نشست خبری سی‌امین کنفرانس وحدت اسلامی:

باید تشیع انگلیسی و امثال آن را منزوی کنیم/ سخنی که باعث آتش افروزی شود جرم است

آیت‌الله اراکی با بیان اینکه هر سخنی که باعث آتش افروزی شود جرم است، گفت: اگر بخواهیم تشیع وحدت گرا داشته باشیم باید تشیع انگلیسی و امثال آن را منزوی کنیم.

به گزارش شبکه اجتهاد، نشست خبری سی‌امین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با حضور آیت‌الله محسن اراکی دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی صبح امروز در موزه شهدا برگزار شد.

اراکی در ابتدای این نشست گفت: ما هر ساله شاهد توجه بهتر و بیشتری نسبت به هفته وحدت و برنامههای آن هستیم. امسال هم در سراسر جهان مراسم هفته وحدت برگزار می‌شود و این نشان می‌دهد که موج وحدت در حال گسترش است. ما هم از این فرصت استفاده می‌کنیم در جهت شکستن جنگ فرقه‌ای و ایجاد فتنه آتش افروزی در کشورهای اسلامی. امروزه شاهد بازگشتی گسترده به وحدت اسلامی و جریان نویی هستیم که به تدریج جریانهای تفرقه گرا را به انزوا برده است و شکستهایی که گروههای افراطی و فرقه گرا در سوریه و عراق خورده اند دلیل روشنی برای پایان موج آتش افروزی و فتنه گری است.

وی افزود: در جمهوری اسلامی ایران هم همچون سالهای گذشته کنفرانس وحدت اسلامی با حضور ۲۲۰ شخصیت بزرگ و برجسته جهان اسلام که از ۶۰ کشور آمده‌اند برگزار می‌شود همچنین در این همایش بیش از ۱۰۰ نفر از شخصیتهای برجسته داخلی نیز حضور دارد. همه این شخصیتها با یک هدف و انگیزه واحد حاضر می‌شوند. به همین دلیل هم اصل تشکیل و برگزاری چنین کنفرانسی، خود نماد از وحدت است.

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: امروزه اتحادیه‌های گسترده‌ای در جهان اسلام مشغول هستند. اتحادیه بانوان تقریبی، احزاب پشتیبان مقاومت، سازمان خیر اسلامی از جمله این کنفرانسها هستند. در جریان برگزاری این کنفرانس ما شاهد موضع گیری خصمانه رسانه‌های دشمن هستیم. از نظر ما رسانه بی بی سی رسانه دشمن و ماهیتش ایجاد توطئه و تفرقه در جهان اسلام و مشرق زمین است.

اراکی در خصوص روند برگزاری این کنفرانس توضیح داد: در روز اول این کنفرانس صبح و عصر جلسه افتتاحیه و پس از آن برنامه کمیسیونها آغاز خواهد شد. در کنار برگزاری این کنفرانس، جشنواره فیلم وحدت را هم که برای اولین بار برگزار می‌شود که امیدواریم گام موثری در جهت وحدت در جهان اسلام باشد. در جریان این کنفرانس همچنین در روزهای افتتاحیه و اختتامیه به منتخبین جشنواره وحدت جوایز و هدایایی نیز تقدیم خواهد شد.

وی افزود: در کنفرانس امسال شش کمیسیون با عناوینی چون رویارویی با چالشهای فراروی جهان اسلام، بررسی وضعیت اقلیتهای مسلمان، اتحادیه علمای مقاومت، مساعی حمیده، رسانه و بانوان خواهیم داشت. همچنین حدود ۱۰ نشست در کنار این کمیسیونها برگزار می‌شود. از جمله این نشستها، نشست شورای مرکزی بیداری اسلامی به دبیری دکتر ولایتی است. علاوه بر این از کتاب «فقه» آیت‌الله جناتی و چند تن از شخصیتهای تقریبی که از جمله آنها خانم زهرا مصطفوی است تقدیر به عمل می‌آید.

باید تشیع انگلیسی و امثال آن را منزوی کنیم

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی براینکه به عقیده برخی تاکید برروی مفهوم وحدت شیعه وسنی و مفاهیمی چون تشیع انگلیسی منجر به اخلاف میان شیعیان می‌شود پاسخ داد: وحدت یعنی عناصر تفرقه گرا را منزوی کردن و جزو دستورات الهی هم است. پس در اصل ماجرا شکی نیست و ما به گفته خدا وقرآن عمل می‌کنیم. جریانهای مثل تشیع انگلیسی و اسلام آمریکایی پرچم ضد وحدت را به دوش می‌کشند و طبیعی است که اگر بخواهیم تشیع وحدت گرا داشته باشیم باید تشیع انگلیسی و امثال آن را منزوی کنیم. با این همه ما اگر هرقدمی در جهت وحدت برداریم خواه ناخواه عده‌ای منزوی می‌شوند تازه با این حال ما مخالفتی با آنها نداریم بلکه آنها هستند که با ما مخالفت و به ما فحاشی کردند.

در ادامه نشست اراکی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص نقش رسانه‌ها در وحدت اسلامی گفت: رسانه‌ها بخش اول و تاثیرگذار در جنگ نرم هستند همانطور که در جنگ سرد ابزار، سلاح است در جنگ نرم نیز رسانهها بُرنده و رساتر خواهند بود. درد تفرقه از دردهای خطرناکی است که عوارض آن پنهان است و امروز جنگی علیه جوامع اسلامی است که بسیار گسترده و جدی است و نباید بگذاریم که دشمنان بیش از این پیشروی کنند اگر چه به اعتقاد ما در محدود کردن دشمن موفق بوده ایم. به عنوان مثال امروزه در خیلی از کشورهایی که قبلا نمی‌شد کنفرانسهایی با موضوع وحدت برگزار شود نشستها و همایشهای بزرگی با این موضوع برگزار می‌شود؛ مثلا چندی پیش در اندونزی کنفرانسی با موضوع وحدت در محل پارلمان آنجا برگزار شد.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: ما همیشه رهبران کشورهای اسلامی را به این نکته توجه داده‌ایم که به اراده ملی کشورشان اعتماد و تکیه کنند چون منبع قدرت است. اینکه آذربایجان و عربستان فکر کنند که اگر با کشورهایی مثل اسرائیل همکاری کنند قدرتمند می‌شوند اشتباه بزرگی است. آنها باید بدانند که خطر از انگلیس و اسرائیل همه ما را تهدید می‌کند. توصیه ما به آذربایجان این است که به ملت خودتان تکیه و اعتماد کنید.

عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل‌بیت در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه برخی از مداحان و وعاظ موجب تفرقه می‌شوند تصریح کرد: سخنی که باعث آتش افروزی شود جرم است. ما اخیرا پیشنهادی به مسئولین قانونگذار در خصوص اینکه مداحان و وعاظ از صحبتهای تفرقه افکنانه جلوگیری کنند داده‌ایم. با خود مداحان هم جلسات و نشستهای مختلف و بسیاری داشتیم و تذکرات بسیاری هم دادیم.

اراکی اضافه کرد: امسال بیش از سالهای قبل شاهد تقاضای حضور در کنفرانس بودیم و این خودش یک شاخص موفقیت آمیز برای ماست. اگرچه از مدتها قبل از برگزاری کنفرانس شاهد تحریفها و شانتازهای مطبوعاتی بودیم و عده‌ای تلاش داشتند که حرفهای بنده را تحریف و تفرقه و کارشکنی ایجاد کنند. به عنوان مثال ما شیخ الازهر را برای این دوره از کنفرانس دعوت کردیم و ایشان هم در بدو امر دعوت را پذیرفتند ولی بعدا اعلام کردند که به دلیل سیاستهای داخلی و نظرهای حاکمانشان نمی‌توانند حاضر شوند.

وی همچنین در خصوص حضور طالبان در این کنفرانس گفت: طالبان یک جریان است که طیف افراطی و غیرافراطی دارد. با یکسری از شخصیتهای این طیف می‌توان ارتباط برقرار کرد. تلاش ماهم این است که باهرکسی که درباره وحدت حرف دارد ارتباط برقرار کنیم. منتها یکسری جریانات مثل بهاییها جریانهای سیاسی هستند که برای جنگ وتفرقه ایجاد شده اند و ما حتی اگر اینها را دعوت کنیم هم آنها هزار و یک شائبه منفی نسبت به دعوت وارد می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics