قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / بررسی مبانی فقهی مقام معظم رهبری در مذاکرات بین الملل
دفاع از دو پایان‌نامه فقهی-حقوقی در حوزه علمیه خراسان

در قالب پایان نامه سطح سه حوزه علمیه خراسان صورت گرفت؛

بررسی مبانی فقهی مقام معظم رهبری در مذاکرات بین الملل

جلسه دفاعیه پایان نامه حجت‌الاسلام سیدمصطفی سیدی با موضوع «مبانی فقهی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مذاکرات بین الملل» با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین جعفر زنگنه شهرکی در مقام استاد داور، برگزار شد.

به گزارش شبکه اجتهاد، تدوینگر این پایان نامه با بیان اینکه انسان موجود اجتماعی است و بسیاری از امورزندگانی او در ارتباط با سایر ملتها و دولتها، شکل می‌گیرد، لذا هرکشوری نیاز دارد که با سایرین، رابطه داشته باشد تا احتیاجات لازم خود را برطرف نماید گفت: جهانی که درآن زندگی می‌کنیم دارای کشورهای بسیاری اعم از کشورهای اسلامی وغیر اسلامی، می‌باشد که بصورت طبیعی بین این کشورها اختلافات و نزاعاتی وجود دارد و اولین راه حل مسالمت آمیز برای برطرف کردن این درگیری‌ها، مذاکره و دیپلماسی گفتمان است.

وی با اشاره به اینکه هرکشوری در ارتباط با مذاکره، دارای اصول و قوانینی است، افزود: کشور ما نیز ازاین امرمستثنی نیست، از طرفی جامعه‌‌‌ای که ما در آن زندگی می‌کنیم، جامعه اسلامی می‌باشد. مشی چنین جامعه‌‌‌ای بایستی اسلامی باشد وهمه آحاد پیرو احکام و دستورات اسلام باشند.

سیدی با بیان اینکه اسلام هم نسبت به هر مسئله‌ای حکمی دارد خصوصا در ارتباط تعامل با سایر کشورها و نحوه ارتباط با آنان چهارچوب و ضوابطی را مشخص کرده است، ادامه داد: با توجه به پذیرش اسلام در بین ملت ایران، برای حل این مساله تمامی نظرات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به عنوان حاکم جامعه اسلامی مورد بررسی و در ده فصل تنظیم و مبانی فقهی آن مورد بررسی قرار گرفته است.

این دانش آموخته حوزه علمیه خراسان، تصریح کرد: به موجب این مبانی، مذاکره را می‌توان دارای اصول و شرایطی مانند بد عهد نبودن طرف‌های مذاکره، حفظ احترام وعزت کشور، ضرر نداشتن و حفظ منافع ملی، رعایت روحیه مبارزه با نظام سلطه و استکبار و در نظر گرفتن دشمنی آشکار دشمنان دانست.

سیدی در پایان گفت: امتیازی که در این تحقیق نسبت به سایر تحقیقات وجود دارد این است که در نوشته‌هایی که نسبت به موضوعات مذاکره نوشته شده ابتدا اصول کلی و مشخصی آورده می‌شود و سپس بر نظریات دیگران منطبق می‌شود، اما در این تحقیق ابتدا تمامی نظرات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) پیرامون مذاکره، گرد آوری و فصل بندی شده است، سپس مبانی فقهی آن نظرات مورد بررسی قرار گرفته و در نتیجه علاوه بر اصولی که در بالا بیان شد اصول بیشتری مانند اصل عدم نفوذ، اصل اختلاف در اهداف، اصل عدم تهدید، اصل عبرت از گذشته نیز، به دست آمده است.

بنابر گزارش به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خراسان، تدوینگر این پایان نامه از هدایت و راهنمایی حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رجائی پور در مقام استاد راهنما و حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن موسوی خراسانی در مقام استاد مشاور، بهره برده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics