قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / سکولارها در حوزه دین کار آکادمیک انجام می‌دهند/ طلاب پایگاه‌های اجتهادی خود را تقویت کنند
سکولارها در حوزه دین کار آکادمیک انجام می‌دهند/ طلاب پایگاه‌های اجتهادی خود را تقویت کنند

رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم:

سکولارها در حوزه دین کار آکادمیک انجام می‌دهند/ طلاب پایگاه‌های اجتهادی خود را تقویت کنند

واعظی با تأکید بر ضرورت ورود طلبه‌ها به حوزه‌های مختلف در عرصه‌های پاسخ به شبهات یادآور شد: امروز سکولارها دارند در حوزه دین کار آکادمیک انجام می‌دهند. طلاب پایگاه‌های اجتهادی خود را تقویت کنند تا متصرفانه و نه مقلدانه در عرصه‌های علمی وارد شوند

به گزارش شبکه اجتهاد، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر احمد واعظی رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به دو اتفاق بزرگ در جهان معاصر که بر عملکرد حوزه‌های علمیه تاثیر گذار بود گفت: موضوع انقلاب اسلامی در ایران و تاسیس نظام اسلامی و انقلاب رسانه‌ها در جهان و ظهور نظام ارتباطی نوین دو عاملی است که به صورت مشهود عملکرد حوزه را تحت تاثیر قرار داده و می‌توان با نگاه خاص فرصت و یا تهدید و استفاده از پتانسیل‌ها یا عدم استفاده از آنها دو جبهه گیری متفاوتی داشت.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: انقلاب اسلامی در ایران پدیده متولد از حوزه بود و محملی شد که اکنون شاهد آن هستیم که یک حکم فقهی با گذر از نظر شورای نگهبان مجلس و سایر نهادها تبدیل به قانونی می‌شود که ضمانت اجرا دارد زیرا نظامی بوجود آمده که در اصل چهارم قانون اساسی اش تصریح شده که کلیه قوانین باید در چارچوب احکام و اصول اسلامی باشد.

واعظی ادامه داد: تمام فرصت‌ها و امکاناتی که اکنون در اختیار حوزه‌های علمیه است و می‌توانند با کار هوشمندانه و کارشناسی شده نظام اسلامی را سربلند کرده و متقابلا سربلندی نظام نیز به تقویت مبانی حوزه خواهد انجامید.

وی بیان داشت: باید به نوعی ادعا کرد سرنوشت نظام و حوزه وجه مشترک پیدا کرده و به عبارتی سرنوشت حوزه به سرنوشت نظام گره خورده است.

واعظی در خصوص انقلاب رسانه‌ای و جایگزین شدن آن به عنوان مرجع تاثیر گذار جهان نوین اظهار داشت: با تحولاتی که در حیطه ارتباطات و رسانه‌ها اتفاق افتاده عملا شاهد این هستیم که مراجع تاثیر گذار فرهنگی سنتی همچون ادبا و فقها جای خود را به مرجع نوین که عبارت باشند از رسانه‌ها و شبکه‌های جدید اطلاع رسانی اعم از اینترنت و موبایل و شبکه‌های مجازی داده است. بر همین اساس امروز نقش این رسانه‌ها در رخدادهای دنیای معاصر غیر قابل انکارست.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه بر لزوم اشراف آگاهانه حوزه‌ها از این ظرفیت‌ها تاکید کرد و افزود: یک طلبه اگر آگاه بزمانه باشد و خود را مسلح به سلاح زمان کند و بر یک زبان خارجی مسلط باشد براحتی قادر خواهد بود با کمترین هزینه و دشواری میلیاردها مخاطب جوان با انرژی عظیم ایجاد تحول در نگرش در سراسر جهان داشته باشد و الا باید صرفا در مسجدی برای عده‌ای احکام بگوید.

واعظی ضرورت ورود طلبه‌ها به حوزه‌های مختلف در عرصه‌های پاسخ به شبهات را یادآور شد و افزود: امروز سکولارها دارند در حوزه دین کار آکادمیک انجام می‌دهند. چه کسی هست که باید در برابر آنان در وادی اعتقادات ورود پیدا کرده و متقابلا پاسخگویی داشته باشد؟ آیا غیر از این است که فقط طلبه‌ها می‌توانند این نقش را به عهده گیرند؟

بنابر گزارش رسا، وی اضافه کرد: امروز بسیاری از طلبه‌ها‌ مطرح می‌کنند چه نیازی است که دروس قدیم حوزه خوانده شود؟ در این باره معتقدم این دروس باید تکیه گاه قرار گرفته و طلبه‌ای که تراث علمی گذشته را آشنا نباشد با چه مبنا می‌خواهد پاسخگوی داده‌های دنیای معاصر باشد آیا غیر از این است که فقط با نور معارف قرآن و اهل بیت میتوان به مقابله با ظلمت شبهه‌ها رفت؟

رییس دفتر تبلیغات اسلامی ادامه داد: باید طلبه‌ها پایگاه‌های اجتهادی خود را تقویت کنند تا متصرفانه و نه مقلدانه در عرصه‌های علمی وارد شوند که لازمه این موضوع هم آشنایی به یک زبان خارجی است اولا و ثانیا از این شاخه به آن شاخه نرفتن است.

وی پایان بخش صحبت‌های خود را تاکید بر امر تبلیغ و ضرورت ارتباط با مردم قرار داد و گفت: مسئولیت خاصی متوجه ماست و آن مسئولیت ذاتی امر تبلیغ است که ارتباط با مردم در آن عنصر اساسی است و ارتباط با طیف جوان که انقلاب و جبهه را تجربه نکرده شکل پویاتری از مجموعه فعالیت آگاهانه منسجم و خلاقانه‌ای را در حوزه اقتضا می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics