قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / «علم اصول» راحت و ارزان به دست نیامده/ نباید «میراث علمی» را سبک بشماریم
وظیفه علوم انسانی اسلامی، تولید «فقه نظام» است

آیت‌الله اراکی:

«علم اصول» راحت و ارزان به دست نیامده/ نباید «میراث علمی» را سبک بشماریم

ما اگر نتوانیم علم مربوط به استنباط و قوانین استنباط را محکم کنیم ضربه به استنباط می‌زند و اگر ضربه به استنباط بزند به دین ضربه وارد می‌شود. نقد کردن بسیار خوب و پسندیده است که باید به درستی صورت بگیرد ولی نباید نقد ما حالت هوچی گری به خود بگیرد.

به گزارش شبکه اجتهاد، آیت‌الله شیخ محسن اراکی استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم با اشاره بحث اظهارنظرهای غیر متخصص در دین گفت: دین اسلام، دین مظلومی است که هر کسی به خود اجازه می‌دهد در هر سطحی در مسائل دینی اظهارنظر کند، درحالی‌که در علوم دیگر این‌چنین نیست.

او که در مرکز جامع علوم اسلامی ولی امر(عج) سخن می‌گفت، بیان کرد: در علوم دینی بسیاری به خود اجازه می‌دهند اظهارنظر کنند بدون اینکه مایع علمی و پختگی لازم در آن فن را داشته و درس کافی را خوانده باشند.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه اصول و فقه ما از تخصصی‌ترین فنون جامعه بشری است ابراز داشت: یکی از خطرناک‌ترین روش‌ها این است که عده‌ای آدم‌های غیرمتخصص و ناپخته، با دانشی‌اند‌ک در یک علم، بخواهند آن علم را نقد کنند.

او گفت: اینکه عده‌ای از افراد ناپخته‌ها، باسواد‌ اند‌ک در مورد علم اصول نظر می‌دهند ظلم بزرگی است و دیگران باید بدانند اگر این راه ادامه پیدا کند راه بدعت‌ها باز می‌شود.

آیت‌الله اراکی با بیان اینکه ما نباید سال‌ها میراث علمی علمای دین را سبک بشماریم گفت: با سرد کردن طلاب جوان نسبت به درس خواندن جدی در اصول، اگر خوب هم درس بخوانند به دلیل نداشتن انگیزه به این علم ضربه خواهند زد.

او ادامه داد: ما اگر نتوانیم علم مربوط به استنباط و قوانین استنباط را محکم کنیم ضربه به استنباط می‌زند و اگر ضربه به استنباط بزند به دین ضربه وارد می‌شود.

استاد حوزه علمیه قم گفت: علم اصول و فقه و آرامشی که شما در حوزه دارید ارزان به دست نیامده است؛ برای حوزه زحمات بسیاری کشیده شده است و علما و روحانیون زیادی سال‌ها زندان رفته‌اند تا این علوم به دست شما برسد.

او یادآور شد: در شهر قم طلاب با مشکلات بسیاری رو به رو بودند و حتی زمانی صبح از شهر خارج شده و در صحرا به بحث و درس می‌پرداختند، چراکه مأموران نظمیه آن‌ها را دستگیر می‌کردند.

آیت‌الله اراکی گفت: در گذشته حتی کتاب برای مطالعه نداشتیم و برای به دست آوردن یکی از کتاب‌های معمولی حوزه باید ماه‌ها صبر می‌کردیم تا نوبت به ما برسد تا آن را برای مدتی مطالعه کنیم.

او خاطرنشان کرد: امروز خداوند متعال نعمت‌های بسیاری مانند نظام اسلامی، فرصت مطالعه، منابع، کتاب، امنیت و ابزارهای پیشرفته را به شما ارزانی داشته است و باید از آن‌ها به بهترین شکل استفاده کنید.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: نقد کردن بسیار خوب و پسندیده است که باید به درستی صورت بگیرد ولی نباید نقد ما حالت هوچی گری به خود بگیرد.

آیت‌الله اراکی با بیان اینکه اظهارنظرهای ناپخته در حوزه به دنبال جریانی است که می‌خواهد مسیر حوزه را منحرف کند گفت: این جریان‌ها، علمی نیستند بلکه جوسازی‌هایی هستند که می‌خواهند به هویت حوزه حمله کنند.

یک دیدگاه

  1. کاش اساتید ما سعه صدر داشتند و به جای بیانیه صادر کردن و برچسب بی سوادی و تهمت غرض ورزی و دشمنی زدن، پاسخ علمی می دادند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics