قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / پنجمین نشست اتحادیه جهانی علمای مسلمان؛ از تغییر ریاست تا رد روابط با تل‌آویو
پنجمین نشست اتحادیه جهانی علمای مسلمان؛ از تغییر ریاست تا رد روابط با تل‌آویو

پنجمین نشست اتحادیه جهانی علمای مسلمان؛ از تغییر ریاست تا رد روابط با تل‌آویو

اتحادیه جهانی علمای مسلمان در بیانیه پایانی پنجمین نشست دوره‌ای خود که در استانبول ترکیه برگزار شد، بر مخالفت خود با عادی‌سازی روابط میان رژیم‌های عربی و رژیم صهیونیستی تاکید کرد.

به گزارششبکه اجتهاد، پنجمین نشست مجمع عمومی اتحادیه جهانی علمای مسلمان هفته جاری طی شش روز و با مشارکت ۱۵۰۰ نفر از ۸۰ کشور در استانبول ترکیه برگزار شد.

قبلا اعلام شده بود احتمالا در این نشست «یوسف القرضاوی» از ریاست اتحادیه علما کناره‌گیری می‌کند. در همین راستا خبرگزاری «آناتولی» اعلام کرد «احمد الریسونی» به جای القرضاوی انتخاب شده است و ریاست این نهاد را بر عهده خواهد گرفت.

بنابر این گزارش، بیانیه پایانی این نشست صادر و در آن تأکید شد عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی «مردود» است. اتحادیه علمای مسلمان همچنین به آزادی تمام زندانیان آزادی بیان بویژه علما در مصر، سعودی و امارات فرا خواند و اعلام کرد باید آشتی گسترده‌ای در داخل امت اسلام صورت گیرد زیرا این امت در حال حاضر از تفرقه شدیدی میان طیف‌های مختلف در رنج است.

در بیانیه مذکور که «علی قره‌داغی» دبیرکل اتحادیه علمای مسلمان آن را قرائت کرد، بر ضرورت وحدت، همزیستی مسالمت‌آمیز و ارتباط فرهنگی تأکید شد.

اتحادیه جهانی علمای مسلمان در پرداخت به مسأله فلسطین اعلام کرد این موضوع، مسأله اول مسلمانان در سرتاسر جهان بوده و خواهد ماند. فلسطین امروز از مرحله تاریخی و پیچ خطرناکی در حال عبور است. قدس شریف مورد یهودی سازی قرار گفته و صهیونیست‌ها مرتب مسجدالاقصی را مورد یورش قرار می‌دهند و تلاش دارند سیاست تقسیم زمانی و مکانی را درباره آن اعمال کنند.

بنابر گزارش فارس، در ادامه این بیانیه آمده است تأکید می‌شود که قدس قلب امت اسلام است، جایگاه تاریخی، دینی و تمدنی دارد و تمام طرح‌های رژیم اشغالگر، این حقیقت را که قدس متعلق به امت عربی و اسلامی است، تغییر نخواهد داد.

این اتحادیه مقاومت علیه اشغالگر را حقی مشروع در تمام ادیان آسمانی خواند و از دولت‌های عربی و اسلامی درخواست کرد عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را مردود بدانند.

اتحادیه جهانی علمای مسلمان در سال ۲۰۰۴ به ریاست یوسف القرضاوی و با مشارکت برخی از علمای شیعه و سنی تشکیل شد. القرضاوی به دلیل گرایش به اخوان المسلمین مصر از این کشور تبعید شده و هم‌اکنون در قطر به سر می‌برد.

بنابر گزارش رسانه‌ها، گفته می‌شود نشست استانبول بزرگترین نشست این تشکل در تاریخ خود بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics