قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / تمدن‌سازی نیاز به فقه کلانِ جامعه‌ساز دارد
عملکرد مجمع جهانی تقریب مذاهب در مقابله با جریان‌های تکفیری/ راه‌اندازی مجدد مرکز تقریبی وحدت اسلامی در مصر/ حضور ۳۵۰ شخصیت از ۹۰ کشور در کنفرانس وحدت

آیت‌الله اراکی:

تمدن‌سازی نیاز به فقه کلانِ جامعه‌ساز دارد

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: امروز به فقه مناسب با دنیای کنونی نیازمندیم تا تمدن اسلامی را احیا کند. امروز بانک ما نه بر اساس فقه کلان که بر پایه فقه خرد فعال است چرا که در عرصه فقه کلان کاری نشده است، بر این باورم کار‌های حوزوی را انجام دهم و در این عرصه کار کنم؛ بنابراین از محضر رهبر معظم انقلاب استدعا کردم و ایشان اجابت کردند تا فرد تازه نفس تری این تصدی را بر عهده بگیرد.

به گزارش شبکه اجتهاد، آیت‌الله محسن اراکی در نشست خبری که به مناسبت بیست و نهمین سالگرد تاسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: هفته دفاع مقدس را تبریک می‌گویم و از رهبر انقلاب اسلامی ایران به دلیل حمایت‌‌ها و راهنمایی‌‌هایشان در مسیر وحدت اسلامی تشکر و قدردانی می‌کنم.

او از همه نهادهایی که از وحدت و روند تقریب در داخل و خارج از کشور حمایت کردند، قدردانی کرد‌ و افزود: امروز در جایگاه بسیار خوبی در زمینه وحدت هستیم. موج تکفیر سراسر جهان اسلام را دربر گرفته است و تروریست تکفیری د ر دنیا جولان میدهد، اما مقاومت توانسته دست تکفیر را از دنیای اسلام کوتاه کند؛ به لطف مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و نهادهای وحدت گرا، جریان تفرقه گرا در دنیا نابود شده و گفتگوی غالب در دنیا گفتمان وحدت است.

آیت‌الله اراکی با اشاره به تلاش جبهه عبری، عربی و غربی برای گسترش تکفیر در جامعه اسلامی گفت: ایجاد عداوت بین مذاهب اسلامی از برنامه‌های این جبهه بوده است، اما امروز جریان تفرقه‌ در جهان اسلام منزوی شده و به حاشیه رفته است.

تشکیل ۱۶ اتحادیه در مجمع تقریب

او با تشریح فعالیت‌های خود در دوره اخیر، به تشکیل ۱۶ اتحادیه در مجمع تقریب اشاره کرد و افزود: در این دوره دانشگاه مذاهب اسلامی فعال شد که فعالیتهای تقریبی مختلفی را در استانهای مختلف صورت داده است.

اراکی در ادامه از فعالیت‌‌های مسئولان سابق مجمع تقریب از جمله مرحوم واعظ ‌زاده خراسانی و آیت‌الله تسخیری قدردانی کرد.

او در ادامه به اهمیت راهپیمایی بزرگ اربعین اشاره کرد و گفت: به درخواست خود اهل سنت قرار شده آنها نیز در این راهپمایی حضور یافته و عشق خود را به اهل بیت رسول خدا(ص) نشان دهند، کاروانهای بزرگی از شیعه و اهل سنت ایران و سایر کشورها در این راهپیمایی برگ مشارکت کرده و با رسول خدا(ص)، امیر المؤمنین و آل بیت پیامبر خدا اعلام بیعت می‌کنند.

برنامه مجمع برای مقابله گفتمانی با اندیشه داعش

دبیر کل مجمع تقریب مذاهب در ادامه این نشست در پاسخ به سؤالی پیرامون، برنامه مجمع تقریب برای مقابله گفتمانی با اندیشه داعش، گفت: ما در این زمینه نشست‌های متعدد در کشورهای تونس و لبنان و ترکیه و عراق و پاکستان و … با پشتیبانی علمای خود این کشورها برگزار کرده ایم، تأسیس نهادهای تقریبی در کشورهای گوناگون از دیگر برنامه‌‌های تقریب در این زمینه بوده است و اخیر نیز چندین کنفرانس در مناطق تحت نفوذ داعش از جمله کرکوک و موصل و بغداد و … با همکاری دانشگاه‌‌های این مناطق داشته‌‌ایم که بسیار اثرگذار بود.

اراکی در ادامه از برگزاری کنفرانس علمای مقاومت در لبنان توسط اتحادیه علمای مقاومت که به گفته وی متشکل از ۷۰۰ شخصیت برجسته شیعه و اهل سنت و به ویژه اهل سنت است، خبر داد و گفت: این کنفرانس در اول ربیع الاول در بیروت برگزار خواهد شد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در پاسخ به سؤالی پیرامون خبر استعفای خود اظهار داشت: ما چهل سال از انقلاب را طی کردیم و در آستانه گام دوم هستیم و باید بتوانیم فقه مناسب با دوره کنونی از جمله فقه فرهنگی، فقه محیط زیست و فقه اقتصادی و امثال اینها را پایه‌ریزی کنیم، تا تمدن اسلامی را احیا کنیم.

حوزه تقریب را به جوانان واگذار می‌کنم تا با نفسی تازه‌ هدف وحدت را دنبال کنند

اراکی ادامه داد: کارهایی در این زمینه آغاز کرده‌‌ایم که باید به پایان ببریم، بنابراین احساس تکلیف کردم که به این کار علمی و حوزوی و تدوین فقه کلام بپردازم و حوزه تقریب را به جوانان واگذار کنیم تا با انرژی بیشتر و نفسی تازه‌تر هدف وحدت را دنبال کنند، لذا از رهبر معظم انقلاب استدعای استعفا کردم و ایشان هم درخواست بنده را اجابت کردند و منتظر هستیم که بعد از کنفرانس وحدت، این مسوولیت را واگذار کنیم.

او درباره ناآرامی‌های اخیر در عراق هم گفت: هر توطئه‌ای که دشمن بخواهد علیه ایران انجام دهد، اساسی‌ترین جای آن عراق است، عراق یک کشور بسیار قدرتمند بوده و از نظر منابع بسیار غنی است و همواره مورد طمع بیگانگان بوده است؛ آمریکا هم روی این کشور بسیار سرمایه‌گذاری کرده بود، اما امروز سیاست‌های آن را برخلاف منافع خود می‌بیند، چرا که سیاست دولت فعلی عراق، سیاستی همراه با مقاومت است.

اراکی افزود: یکی از هدف‌‌های اغتشاشات اخیر در عراق هم، ضربه به مرجعیت شیعه و تحت شعاع قرار دادن اربعین بوده است که الحمدالله این وضعیت آرام شد.

موکب شباب المقاومه را در کربلا

دبیر کل مجمع تقریب در ادامه به برنامه‌‌های این مجمع برای راهپپمایی بزرگ اربعین اشاره کرد و گفت: ما برای این ایام، موکبی به نام شباب المقاومه را در کربلا داریم که میزبان صدها نفر از شرکت کنندگان در این راهپیمایی عظیم خواهد بود و بیانیه‌‌هایی را در خصوص فعالیتهای تقریبی که بیشتر به زبان عربی است، در بین شرکت کنندگان منتشر خواهیم کرد.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی درباره سی و سومین کنفرانس وحدت اسلامی امسال گفت: کنفرانس وحدت یک اعلام موجودیت جهانی است و یکی از اهداف کنفرانس وحدت، اعلام همبستگی بین کشورهای اسلامی است.

او ادامه داد: کسانی که از کشورهای مختلف دنیا در این کنفرانس شرکت می‌کنند از شخصت‌‌های برجسته مذهبی و سیاسی کشورهای اسلامی هستند و هرکدام از آنان نماینده کشور و مردمشان هستند.

جبهه اسلامی واحدی شکل گرفته است

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بیان داشت: میهمانان کنفرانس وحدت با حضور خود در این کنفرانس اعلام می‌کنند که جبهه اسلامی واحدی شکل گرفته است و همه ما در برابر دشمنان اسلام درجبهه واحدی هستیم و ما در برابر کسانی که میخواهند اسلام را نابود کنند اعلام موضع واحدی می‌کنیم.

اراکی نشان کرد: امروزه جریان‌های جدی‌ای برای حمایت از وحدت شکل گرفته است و کنفرانس وحدت اسلامی یک دستاورد و پیروزی بسیار بزرگ برای جمهوری اسلامی محسوب می‌شود.

او همچنین درباره دلایل تقاضای کناره گیری از مسئولیت دبیرکلی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، گفت: در آستانه گام دوم انقلاب اسلامی ما به فقه مناسب با دنیای کنونی نیازمندیم تا تمدن اسلامی را احیا کند. امروز بانک ما نه بر اساس فقه کلان که بر پایه فقه خرد فعال است چرا که در عرصه فقه کلان کاری نشده است، بر این باورم کار‌های حوزوی را انجام دهم و در این عرصه کار کنم؛ بنابراین از محضر رهبر معظم انقلاب استدعا کردم و ایشان اجابت کردند تا فرد تازه نفس تری این تصدی را بر عهده بگیرد.

آیت‌الله اراکی در پایان گفت: انتظار این است که حوزه‌های علمیه فعالیت‌های چشمگیری را در حوزه فقه کلان و جامعه ساز از خود نشان بدهند و به همین دلیل نیاز واقعی این است که در حوزه‌‌های علمیه در همین راستا فعالیت‌‌های گسترده‌ای صورت بگیرد بنده نیز بر اساس نیم قرن مطالعه و تجربه در این حوزه احساس می‌کنم می‌توانم برای بارور کردن این تفکر در حوزه‌‌های علمیه مثمر ثمر باشم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics