قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / «مکتب‌های حدیثی» روانه بازار نشر شد
«مکتب‌های حدیثی» روانه بازار نشر شد

به همت مؤسسه بوستان کتاب؛

«مکتب‌های حدیثی» روانه بازار نشر شد

کتاب «مکتب‌های حدیثی» اثر حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن ربانی، محقق و مدرس خارج فقه حوزه علمیه مشهد و عضو هیات علمی مرکز تخصصی آخوند خراسانی، در یازده فصل و ۳۹۲ صفحه، به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.

به گزارش شبکه اجتهاد، روایات و احادیثی که از رسول خدا(ص) و اهل بیت ایشان(ع) برای ما باقی مانده، میراثی بس گران‌قدر است که بر کتابت و حفظ آن تأکید فراوان داشته‌اند. در دوره پس از ائمه(ع) نیز عالمان دینی در ضبط و نقل آن کوشیده‌اند، به گونه‌ای که در حفظ و نشر حدیث، هر شهر و منطقه‌ای روشی خاص برگزید و زمینه تحقیقات مهم روی احادیث را فراهم آورد.

کتاب پیش رو درصدد بررسی کلی از احوال حدیث نگاری، حدیث پژوهی و تحقیق روی احادیث و شخصیت‌های حدیث پژوه بوده و در پی به دست آوردن روش‌ها و متدهای علمی آنان است.

ساختار اثر: این کتاب در ۱۱ فصل تألیف شده است؛ فصل اول با عنوان «مکتب حدیثی مدینه» به بررسی نگارش اصول، اصول الروایه و اصول اربعمائه پرداخته و ویژگی‌های مکتب حدیثی مدینه و محدثان مدینه از شیعه را شرح داده است.

فصل دوم با عنوان «مکتب حدیثی کوفه» رشد حدیث در دوران امام باقر و امام صادق(ع)، ویژگی‌های مکتب حدیثی کوفه و نمونه‌هایی از مقایسه آراء قمّی‌ها و کوفی‌ها را به نگارش درآورده است.

نویسنده در فصل سوم با عنوان «مکتب حدیثی بغداد» توجه به احادیث فقهی، ویژگی‌های مدرسه بغداد و بزرگان مدرسه بغداد را مورد تأکید قرار داده است.

«مکتب حدیثی قم» عنوان چهارمین فصل از کتاب حاضر است که در آن جایگاه قم و ورود راویان به قم، ویژگی‌های حدیثی قم، بزرگان مکتب حدیثی قم و ویژگی‌ها و تمایزهای مهم مکتب کوفه و قم تبیین شده است.

فصل پنجم با عنوان «مکتب حدیثی حلّه» به بیان غلبه فقه بر حدیث، ویژگی‌های برجسته مکتب حدیثی حلّه و بزرگان حلّه اختصاص دارد.

ششمین فصل از این کتاب با عنوان «مکتب حدیثی جبل عامل» به بررسی مکتبی از نقل به نقد، ویژگی‌های مکتب جبل عامل و بزرگان مکتب حدیثی جبل عامل می‌پردازد.

فصل هفتم با عنوان «مکتب حدیثی اصفهان» ویژگی‌های مکتب حدیثی اصفهان و بزرگان مکتب حدیثی اصفهان را مورد تأکید قرار داده است.

نویسنده در فصل هشتم با عنوان «مکتب حدیثی نجف در دوره اخیر» شیخ طوسی مؤسس حوزه نجف، ویژگی‌ها و بزرگان مکتب حدیثی نجف را شرح داده است.

«مکتب حدیثی مشهد» عنوان نهمین فصل از کتاب مذکور است که در آن جایگاه شهر مشهد در جهان اسلام و بزرگان مدرسه حدیثی خراسان را به رشته تحریر درآورده است.

فصل دهم با عنوان «مکتب حدیثی قم در دوره اخیر» از ورود آیت‌الله حاج شیخ عبدالکریم حائری تا آیت‌الله بروجردی و ویژگی‌های مکتب حدیثی معاصر قم را شرح داده است.

نویسنده در یازدهمین و آخرین فصل از این کتاب با عنوان «مکتب حدیثی بحرین» به بررسی جغرافیای بحرین، ویژگی‌های مکتب حدیثی بحرین و بزرگان مدرسه حدیثی بحرین می‌پردازد.

علاقه مندان برای تهیه این کتاب می‌توانند به نشانی اینترنتی مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics