قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / آخرین اخبار / تعریف استطاعت

تعریف استطاعت

یکی از شرایط مهم برای انجام حج، استطاعت است. استطاعت از جهت مال یعنی داشتن زاد و راحله که توشه راه و مرکب سواری است ، و چنانچه عین آنها را ندارد کافی است چیزی مثل پول یا متاع دیگر داشته باشد که ممکن است آن را صرف در تهیه آنها نماید، و شرط است که مخارج برگشتن (۱) را نیز داشته باشد(۲) . و امور دیگری در استطاعت معتبر است که در مسائل آینده بیان می شود
۱-آیات عظام گلپایگانی ، بهجت ، فاضل ، سیستانی ، صافی:داشتن هزینه بازگشت هنگامی معتبر است که مکلف قصد بازگشت به وطن خود را داشته باشد. اما اگر نخواسته باشد برگردد، یا خواسته باشد در جای دیگری غیر از وطن خود ساکن شود، باید هزینه رفتن به آن جا را داشته باشد، و دارابودن هزینه بازگشت به وطن لازم نیست . سیستانی:مگر اینکه بیشتر از هزینه بازگشت به وطن باشد که در این صورت اگر ناگزیر از سکونت در آنجا نباشد، هزینه بازگشت به وطن در وجوب حج کافی است.

آیه الله خویی، آیه الله تبریزی:داشتن هزینه بازگشت هنگامی معتبر است که مکلف قصد بازگشت به وطن خود یا جایی که دورتر از وطن نباشد را داشته باشد ولی اگر قصد رفتن بجایی دورتر از وطن خود را داشته باشد داشتن هزینه برگشت به وطن کافیست (البته مقصود جایی است که از نرفتن به آنجا به حرج نمی افتد) (مناسک، مساله ۲۲) .

۲-آیه الله اراکی:در صورتی که عازم بر آن باشد.

آیه الله خامنه ای:شرطیت داشتن مخارج برگشت را معترض نشده اند.

همچنین در وجوب حج شرط است که علاوه بر مصارف رفتن و برگشتن ، ضروریات زندگی و آنچه را در معیشت به آن نیاز دارد را  داشته باشد، مثل خانه مسکونی (۱) و اثاث خانه و وسیله سواری و غیر آن در حدی که مناسب با شان او باشد و چنانچه عین آنها را ندارد(۲).

——————————

۱-آیه الله مکارم:خواه ملکی باشد یا اجاره ای که با شئون او سازگار باشد.

۲-آیه الله صافی:و نداشتن آن حرجی باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Real Time Web Analytics